"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Οι πασάδες και οι... γάτες - Από γελοιότητα σε γελοιότητα η κυβέρνηση Ερντογάν

Οι Τούρκοι και οι γάτες Στις γάτες αναφέρθηκε ακόμη ένας Τούρκος αξιωματούχος, προκειμένου να υπερασπιστεί μια αμφιλεγόμενη κίνηση της κυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς παραπονέθηκε για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας να άρει την απαγόρευση του Twitter στις 2 Απριλίου, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τις γάτες για να δικαιολογήσει την θέση της κυβέρνησης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 7 Απριλίου.
«Μερικοί λένε ότι όλα μπορούν να συμβούν στον εικονικό κόσμο. Αυτή η ελευθερία δεν υπάρχει ακόμη και στον κόσμο των ζώων. (Χωρίς νομικούς περιορισμούς) οποιοσδήποτε μπορεί να σφάξει τη γάτα του ή να διαδώσει μέσω του διαδικτύου πως είχε σεξουαλική σχέση με ένα ζώο. Το Σύνταγμα μας παρέχει ορισμένα καθήκοντα που πρέπει να εκπληρώσουμε» δήλωσε ο Αρίντς μετά από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.

Πρόσθεσε επίσης πως «το άτομο πρέπει να προστατεύεται» όταν υπερασπίζεται τις ελευθερίες του.

Ο βετεράνος πολιτικός αναγνώρισε πως η κυβέρνηση έπρεπε να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά ισχυρίστηκε πως η απόφαση «δεν προστατεύει τα δικαιώματα του τουρκικού λαού», αλλά «εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο».

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, προσπάθησε να εξηγήσεις τις διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της κρίσιμης διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων μετά τις εκλογές της 30ης Μαρτίου, δηλώνοντας πως «μια γάτα εισήλθε σε μια μονάδα διανομής ρεύματος».

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στην Τουρκία απάντησαν ανάλογα βάαζοντας το hashtag #kedilobisi (The Cat Lobby) στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας θεμάτων του Twitter, με τις φωτογραφίες μικρών γατιών να τις μοιράζονται χιλιάδες οπαδοί του Twitter.

Ο οργανισμός Πολεμιστές της Φύσης αργότερα μήνυσε τον Γιλντίζ κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση πως «προκαλεί το θάνατο των ζώων, από τη μη εφαρμογή επαρκών μέτρων ασφαλείας κατά μήκος των γραμμών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: