"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. η Πάολα – Με τον ΣΥΡΙΖΑ η Γωγώ Τσαμπά!

Κορυφώνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, για την εξασφάλιση δημοφιλών ονομάτων που θα προσελκύσουν τους περισσότερους τηλεθεατές στην κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών!


Σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν να «κλείσουν» ονόματα-κράχτες για τη νέα σεζόν του ευρωκοινοβουλίου, έχουν επιδοθεί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες κρίσιμες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την ανακοίνωση των ευρωψηφοδελτίων.

Τα επιτελεία των κομμάτων, βλέποντας την επίδραση που έχει στις δημοσκοπήσεις το σύνθημα «Πολιτική χωρίς Πολιτικούς», προσέγγισαν πρόσωπα που συζητήθηκαν ευρέως στο τελευταίο Your Face Sounds Familiar.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της τραγουδίστριας Πάολα, ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που τη συνδέουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (βλ. επίσκεψη Βαρβιτσιώτη), καθώς και τη συμβολή της στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για την οικονομία, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει την χειρονομία της να δανείσει με αυταπάρνηση, το φόρεμά της στην Ελευθερία Ελευθερίου που την μιμήθηκε, γεγονός που δείχνει ευαισθησία και έφεση προς τα κοινά.
«Απαντώντας» λίγες ώρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε ρελάνς ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της γυναίκας που τραγουδάει τα «Καγκέλια» και το «Δεν σου κάνω τον Άγιο», της Γωγώς Τσαμπά, μια επιλογή που τονίζει τη σχέση του κόμματος με την δημοτική μας παράδοση.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Κώστας Δόξας που την μιμήθηκε βγήκε πρώτος στο show – όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος και θα τελειώσει την κυβέρνηση του μνημονίου.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να αναζητά επειγόντως για να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο έναν γέροντα του Αγίου Όρους ως σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής (επειδή προβλέπει τις εξελίξεις) ο οποίος θα συνεργαστεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, συζητά την υποψηφιότητα Λαζόπουλου, με την προοπτική ο δημοφιλής ιεροκήρυκας να καταλάβει 10 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο, μια για κάθε χαρακτήρα Μήτσου που έχει ενσαρκώσει.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: