"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Φορολογούνται τα εισοδήματα των πολυτέκνων που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας!

Το RADAR δεν θα πάψει να το φωνάζει. ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΟΜΕΡΑ ΚΟΥΛΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ
Προέδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

Στον ημερήσιο Τύπο δημοσιεύθηκε (4-1-2012) έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβιώσεως των νοικοκυριών το 2010. Διαπιστώθηκε, λοιπόν, από την έρευνα ότι: «Το 20,1 του πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια, ενώ το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσόν των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά». 

Με βάση αυτά το όριο, για μία πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, της φτώχειας ανέρχεται σε 21.337 ευρώ ετησίως. 

Με το άρθρο 38 του Ν. 4024/27-10-2011, όμως, το υπουργείο Οικονομικών φορολογεί και τα εισοδήματα των πολυτέκνων, που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας! Έχει καθιερώσει ως αφορολόγητο όριο ετησίως το ποσόν των 5.000 ευρώ, το οποίο «αυξάνεται κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε τέκνο από τα δύο πρώτα του φορολογουμένου που τον βαρύνουν και κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε επόμενο τέκνο που τον βαρύνουν», όπως ορίζεται στην παρ. 2 του παραπάνω άρθρου. Δηλ. ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα τέκνα έχει αφορολόγητο όριο μόνο 15.000 ευρώ! Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο πολύτεκνος με ετήσιο εισόδημα 21.337 ευρώ, όσο δηλαδή είναι το όριο της φτώχειας, θα κληθεί εφέτος να πληρώσει φόρο εισοδήματος 2.754 ευρώ (!), έτσι ώστε τα όρια της φτώχειας να μετατραπούν σε όρια εξαθλιώσεως, χωρίς βεβαίως να υπολογίζονται οι έκτακτες εισφορές, τα τέλη ακινήτων, τα χαράτσια και όλα όσα έχει επινοήσει η χωρίς βούληση και εκτελούσα εντολές κυβέρνηση των προθύμων.

Η κυβέρνηση με αυτήν την τακτική της έχει ξεπεράσει κάθε όριο επιδρομής κατά των πολυτέκνων, αφού τους καταδικάζει πλέον να ζουν όχι μόνον κάτω από τα όρια της φτώχειας αλλά σε συνθήκες πλήρους αθλιότητας, και θέλει μάλιστα να αναφέρεται και σε άσκηση δημογραφικής πολίτικης και δήθεν προστασίας των πολυτέκνων. 

Η επίκληση από την κυβέρνηση της οικονομικής κρίσεως ουδένα πείθει, όταν η ίδια εξ ορισμού, από την σύνθεσή της και την πληθώρα των υπουργών και υφυπουργών, το μόνο παράδειγμα που δίδει είναι η σπατάλη και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος για τους απολαμβάνοντες την εξουσία. Ο δε διορισμένος πρωθυπουργός διατηρεί τη στρατιά της εκατοντάδος των συμβούλων, εις υγείαν όλων εκείνων που ηλιθιωδώς εξέλεξαν όλους αυτούς τους τύπους πού παριστάνουν ότι κυβερνούν τη χώρα, ενώ συγχρόνως η Ελλάς πληρώνει στην ΕΕ εκατομμύρια ευρώ για το θέμα του Κουρουπητού, τα φρουτάκια και τις παράνομες επιδοτήσεις των αγροτών, χωρίς ουδέποτε κάποιος εκ των υπευθύνων να καλείται να πληρώσει για τις παρανομίες του και τις παραλείψεις του. 

Όλα αυτά, βεβαίως, θα είχαν περιορισθεί και εν πολλοίς θα είχαν εξαλειφθεί εάν υπήρχε Δικαιοσύνη, η οποία να λειτουργεί αδέκαστη έναντι πάντων και ν' αποδίδει με ταχύτητα το δίκαιο στον πολίτη, οπότε οι παρανομούντες και λεηλατούντες το δημόσιο χρήμα να γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούν ν' αποφύγουν την τιμωρία. Τέτοιο πράγμα, δυστυχώς, δεν υπάρχει. Ούτε βεβαίως μπορεί ο ελληνικός λαός να ελπίζει στην ανόρθωση της πατρίδος μας από αυτούς που την οδήγησαν σ' αυτό το κατάντημα. Αυτούς έχει χρέος να τους στείλει τουλάχιστον στα σπίτια τους. 

Έχει χρέος ο ελληνικός λαός ν' αναζητήσει και να επιβάλλει έναν νέο Ντε Γκολ, για να οδηγήσει το Έθνος να εξέλθει από το αδιέξοδο, να δώσει όραμα και ελπίδα, με υπουργό Δικαιοσύνης έναν νέο Νικόλαο Δημητρακόπουλο, ο οποίος θ' ανορθώσει την Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να ελπίζουμε και εμείς και τα παιδιά μας ότι θα υπάρχει μέλλον για την πατρίδα και δεν θα οδηγηθούμε στο τέλος της ιστορίας μας. Η ώρα της κρίσεως και του λογαριασμού έρχεται.

ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: