"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


AIΓΥΠΤΟΣ: Νέα δολοφονία Χριστιανών

Δύο Κόπτες σκοτώθηκαν από αγνώστους που άνοιξαν πυρ εναντίον τους στο χωρίο Μπαγκούρα, 600 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, ανέφερε την Πέμπτη αστυνομική πηγή.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι περίπου 1500 χριστιανοί συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα αργότερα στο γειτονικό Μαγκάα Χαμάντι για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την οργή τους για τους φόνους.

Τα θύματα, ο Μουάντ Χασάαντ και ο γιος του Χασάαντ Μουάντ Χασάαντ, κάθονταν έξω από το κατάστημά τους όταν δέχτηκαν την επίθεση των δραστών, οι οποίοι διέφυγαν.

Υπολογίζεται ότι από τα 82 εκατομμύρια των Αιγυπτίων το 6-10% είναι Κόπτες. Οι ίδιοι θεωρούν ότι γίνονται διακρίσεις σε βάρος τους και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις εναντίον τους.

Την Πρωτοχρονιά του 2011 περισσότερα από 20 άτομα σκοτώθηκαν κατά την έξοδό τους από μια εκκλησία στην Αλεξάνδρεια. Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2010 έξι Κόπτες έχασαν τη ζωής του όταν ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν σε εκκλησία

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: