"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πρώτα ο άνθρωπος! - Πληρώνει ο ίδιος το νοίκι στον εαυτό του.

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο αξιαγάπητος πολιτικός που έχει μόνο φίλους και τον οποίο ακόμη και αυτοί οι αντίπαλοί του θαυμάζουν για το ανεπίληπτο αριστερό ήθος του, επιτέλους μίλησε και διέλυσε τις παρεξηγήσεις σχετικώς με την περιουσιακή κατάστασή του. «Αποκάλυψε», λοιπόν, ότι τα τρία από τα οκτώ διαμερίσματα (αποκτηθέντα το 2018) τα ενοικιάζει προς 5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε ΜΚΟ και μένουν σε αυτά πρόσφυγες. 


Βάζω το ρήμα σε εισαγωγικά, διότι δεν είναι αυτή η αλήθεια που αποκαλύπτει ο καλός ευρωβουλευτής ή, τουλάχιστον, δεν είναι αυτή ολόκληρη η αλήθεια.

Επειδή το ήθος του ανθρώπου φαίνεται, είμαι βέβαιος ότι ο Παπαδημούλης παραχωρεί και τα τρία δωρεάν – ή, εν πάση περιπτώσει, αν είναι υποχρεωμένος έναντι των φορολογικών αρχών να έχει κάποιο συμβόλαιο, πιστεύω ότι πληρώνει ο ίδιος το νοίκι στον εαυτό του.  


Αυτό είναι, εγώ το πιστεύω, αλλά ο ίδιος ούτε που διανοείται να βγει να το πει. Τέτοιος άνθρωπος είναι ο Παπαδημούλης! Ενας σύγχρονος άγιος της Αριστεράς!

Αυτή τη στάση ζωής εννοούσε ο Τσίπρας όταν είπε σε συνέντευξή του ότι στην Αριστερά «φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας». 


Οι λόγοι αυτοί ήταν...


 η ηθική επιβράβευση για τον Παπαδημούλη, ασφαλώς, που υπηρετεί με την περιουσία του και τα οκτώ διαμερίσματά του τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας...


Δεν υπάρχουν σχόλια: