"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Η διπλή δολοφονία του Πόντου

Η Πολιτεία δεν έχει δικό της νου. Τον δικό μας χρησιμοποιεί για να πορεύεται και δεν πορεύεται καλά*

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο 


Στις 19 Μαϊου ήταν η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους. 


 Υπολογίζεται ότι 353.000 αδέλφια μας δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο από τους Τούρκους.  


Οι γενοκτονίες, ως γνωστόν, έχουν ταυτότητα. Έχουν και θύτη και θύματα. Δεν συμβαίνουν από μόνες τους όπως η βροχή, το φύσημα του ανέμου, το πέρασμα του χρόνου.

Στο μήνυμα της κυρίας Σακελλαροπούλου (διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των βουλευτών, Πρόεδρος της Δημοκρατίας) έχουμε Γενοκτονία χωρίς γενοκτόνους.

Γράφει, μεταξύ άλλων, η πρώην δικαστικός (τα κεφαλαία γράμματα δικά μας): «Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που ΧΑΘΗΚΑΝ πριν από έναν αιώνα. Η Ελλάδα, καθώς και άλλες χώρες έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία αυτή, αποτίοντας με τον τρόπο αυτόν τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στη ΘΥΣΙΑ του Ποντιακού Ελληνισμού».

 
Η κυρία Σακελλαροπούλου μάς λέει ότι οι Ελληνες του Πόντου ΧΑΘΗΚΑΝ, λες και ήταν πορτοφόλια. Ύστερα αναφέρει ότι ο Ποντιακός Ελληνισμός έγινε ΘΥΣΙΑ. Η θυσία είναι ιεροπραξία και η αυτοθυσία αποτελεί την οδό στον θάνατο που ακολουθεί κάποιος αυτοπροαίρετα με αντάλλαγμα υπέρτερο αγαθό (τιμή, ελευθερία, αξιοπρέπεια, προστασία βωμών και εστιών κ.ά.).

Στην περίπτωση του Ποντιακού Ελληνισμού δεν έγινε ιεροπραξία ούτε σφάχτηκαν… μόνοι τους οι Ελληνες


Οι Τούρκοι κατέσφαξαν τ’ αδέλφια μας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αναφέρει καν το όνομα των δολοφόνων! 


Ελπίζουμε τώρα που διάβασε ποιος φταίει που «ΧΑΘΗΚΑΝ» οι Ελληνες του Πόντου να...


 αρχίσει να τον κατονομάζει


Για να είναι τόσο επιτυχημένη και διαβαστερή η κυρία Σακελλαροπούλου θα πρέπει να τα παίρνει τα γράμματα και να αποστηθίζει εύκολα ονόματα και ημερομηνίες…
 
*Στην Ελλάδα, όσοι ονοματίζουν τις αλήθειες και τους υπαιτίους των εγκλημάτων διώκονται και περιφρονούνται, ενώ όσοι κουκουλώνουν ανομίες, αποκαλούν «συνωστισμούς» τις σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους, συγκαλύπτουν σκάνδαλα, υποστέλλουν σημαίες και ξεπουλάνε χώρα και λαό αμείβονται με οφίτσια, με χρήματα και αδιάκοπη θετική προβολή. Η Πολιτεία δεν έχει δικό της νου. Τον δικό μας χρησιμοποιεί για να πορεύεται και δεν πορεύεται καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: