"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Το οικονομικό επιτελείο Μητσοτάκη εξακολουθεί να μας διασκεδάζει - Η αιθουσα κλιματιζεται!


Kαθώς κυλούν οι ώρες τις μετα-lockdown εποχής κρύος ιδρώτας λούζει το πρόσωπο των κυβερνώντων και ιδιαίτερα εκείνα του Οικονομικού επιτελείου την ανεπάρκεια του οποίου πολύ νωρίς έχει επισημάνει το Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Οι συνέπειες της πανδημίας αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο ορατές στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά εξίσου οδυνηρές στα ταμεία του φαύλου φορομπηχτικού πελατειακού κράτους.

Λες και ο Covid-19 ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στην φαυλότητα που ανέχθηκαν επί 10 χρόνια οι υποκριτές δανειστές μας.

10 χρόνια μνημόνια και ουδεμία ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν υλοποιήθηκε. Έτσι καταντήσαμε ματάκηδες της Εσθονίας και των κρατών που σέβονται τους πολίτες τους και τους τιμούν.

Μετά από μία οδυνηρή 5ετία Τσίπρα οι Έλληνες εμπιστεύθηκαν τον Μητσοτάκη με την ελπίδα να μας απαλλάξει από τους ιδεολήπτες φορομπήχτες Συριζαίους.  


Το ιστορικό:
 
"Είναι η Οικονομία ηλίθιε" βρήκε την πραγμάτωσή του στην ολότητά του και με την διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε υποτίθεται στη διάθεσή του ετοιμοπόλεμη ομάδα. Στελέχη που γνώριζαν τα προβλήματα της χώρας και διέθεταν σχέδιο για την επίλυσή τους. Σχηματίζει λοιπόν κυβέρνησή και αναθέτει την Οικονομία στον Σταικούρα και το Ασφαλιστικό στον Βρούτση.

Προσέξτε, υποτίθεται ότι και οι δύο γνώριζαν τα προβλήματα της χώρας, ανέλυαν τις ιδεοληπτικές φορομπηχτικές αθλιότητες του Σύριζα και ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το σαρδανάπαλο Πακιστάν των Βαλκανίων.

Σας θυμίζουμε ότι υπουργός Ασφαλιστικού του Σύριζα ήταν ο Κατρούγκαλος, ο οποίος ήτο τόσο άξιος ώστε μέσα σε μια νύχτα τον αντικατάστησε η ψηλοτάκουνη γραμματέας του (ex ταγάρι) Αχτσιόγλου.

Τι γραμματέας, τι υπουργός!

Αυτό το θλιβερό δίδυμο αντικατέστησε ο Μπελμοντό των Τζιτζιφιών Βρούτσης (Στο Μοσχάτο, Μπελμοντός είναι ο Πολάκης).

Σημειώνουμε ότι ο Βρούτσης επί 4 και πλέον χρόνια είχε υποτίθεται εντοπίσει τις εκτρωματικές διαστάσεις του Ασφαλιστικού και ήτο πανέτοιμος να σηκώσει τη κούπα εντυπωσιάζοντας όλους μας με τις επιδόσεις του.

Ε, μας έβγαλε το στανιό επί 8 μήνες. Ασφαλιστικό ακούγαμε και ασφαλιστικό δεν βλέπαμε. Απλά σαν πρόθυμος καφετζής του κυλικείου του Αυτιά στις Τζιτζιφιές έβγαινε ο δύστυχος κάθε τόσο στη κανάλα και απόλαγε από μία αρλούμπα από τις πολλές που περιελάμβανε το νομοσχέδιό του το οποίο πριν καν ολοκληρωθεί έχει αρχίσει να ξηλώνεται γιατί ήταν μάπα το καρπούζι.

Αντί να παραιτηθεί εκμεταλλεύεται την ατολμία του Μητσοτάκη να κάνει ανασχηματισμό και εκλογές και παραμένει στη θέση του βγαίνοντας κάθε τόσο στον Αυτιά όπως και ο ιολόγος Σύψας που έχει καταντήσει πιο επικίνδυνος από τον ίδιο τον ιό μια και κάθε πρωί μας αμολάει κι άλλη κοινότυπη παπάρα για τον Covid-19.

Kάπως έτσι και ο Σταικούρας ο οποίος έχει κάνει συμβόλαιο με το χρόνο και τον κατέχει καλά όπως ο Μέσι το τόπι.

Ο Σταικούρας συνέχισε τη φορομπηχτική αθλιότητα των Τσίπρα-Τσακαλώτου και κάθε τόσο έβγαινε κι αυτός με την ποδίτσα του στον Αυτιά για να μας πει τις αρλούμπες του-κάτι αριθμούς που αλλάζανε καθώς τους εκστόμιζε ο ίδιος υπουργός σε διαφορετικό κανάλι. Ο Σταικούρας λοιπόν πίστευε ότι είναι ο Θεός του χρόνου και μας δήλωνε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν εν καιρώ όπως επίσης και οι μειώσεις των φόρων. Τσουκου-τσουκου μπολ χωρίς τόλμη, χωρίς πυγμή, χωρίς φαντασία, χωρίς όραμα τη στιγμή που το πράγμα βρωμάει και φωνάζει

-Είναι η Οικονομία ηλίθιοι…

Ακόμη και ο Μητσοτάκης που βγήκε προχθες βράδι στη μάλλον Μάρα Ζαχαρέα μάς δήλωσε ότι θα μειώσει μόνο τις εργοδοτικές εισφορές και όχι τους φόρους.
 

Πριν περάσουν 24 ώρες  (κι ενώ τα γαλάζια κυβερνητικά παπαγαλάκια έπαιζαν πρώτο το θέμα) κάνει μία θεαματική κωλοτούμπα αλά Κομανέντσης και διερρέει ότι από τη συμπρωτεύουσα του Ιβάν του Σέρτικου θα ανακοινώσει μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20%.

Είχε προηγηθεί άγριο κράξιμο από το Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Πολύ λίγες και πολύ αργές οι αντιδράσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. 

Δύο είναι οι αιτίες του κακού εδώ: 


Η πελατειακή λογική που έχει εμποτίσει το μεδούλι των πολιτικών στο σύνολό τους αλλά και η έλλειψη ικανοτήτων, οράματος, τεχνογνωσίας σε συνδυασμό με την άγνοια της αγοράς. 

Πρόκειται για αποδεδειγμένη ανεπάρκεια. Μια ανεπάρκεια όχι πολύ αργά θα μπατάρει το κυβερνητικό παπόρι.

Δεν χρειάζεται να ανέβει ο Σύριζα.

Εδώ οι οξυδερκείς συμπολίτες μας έβαλαν στη Βουλή τον ζάπλουτο Βελόπουλο με τις γερμανικές καταθέσεις. Οταν θα έλθει η ώρα θα στείλουν στον αδιάβαστο και τη σημερινή κυβέρνηση με το οικονομικό επιτελείο της πλάκας.

Οι Ελληνες-όπως όλοι οι ψηφοφόροι του πλανήτη-θα αυτοξεκασθούν την ώρα της κάλπης και θα εκλέξουν πρωθυπουργό τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Αυτό θα συμβεί εάν συνεχιστεί αυτή η βλαμμένη οικονομική πολιτική που βρίθει ανεπάρκειας των ιθυνόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: