Παρακολουθώντας αυτούς τους δύο μήνες της πανδημίας την κριτική στην κυβέρνηση, ακούσαμε και διαβάσαμε από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώσεις που αν μπουν στη ζυγαριά της κρισιμότητας της συγκεκριμένης περιόδου, επιβεβαιώνουν αυτό που λένε πολλοί, ότι «είχαμε άγιο» που έγιναν εκλογές το καλοκαίρι και άλλαξε η κυβέρνηση.
10. Ο Π. Πολάκης, στην αρχή της πανδημίας, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό. Όπως έγραψε ο ίδιος, «ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΙ!!!! ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έβγαλε αυτή την εξαιρετική περίληψη για το πώς να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού…» Οι προθέσεις του κ. Πολάκη προφανώς ήταν καλές, αλλά το πρόβλημα είναι πως επρόκειτο για fake news, καθώς ποτέ το εν λόγω πανεπιστήμιο δεν έδωσε τέτοιες συμβουλές… Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, όχι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως ο Π. Πολάκης είναι γιατρός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Εντάξει, έκανε ένα λάθος ο άνθρωπος», θα πείτε…
9. Ο ίδιος άνθρωπος, πριν δύο εβδομάδες και απευθυνόμενος μέσω του Facebook στην παρουσιάστρια ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σχολίασε είδηση, στην οποία αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα διεξάγει 32,9 τεστ ανά κρούσμα κορωνοϊού, ως εξής: «ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!! Τι λες βρε λοιμωγμενο σούργελο, βρε σκοϊλικιασμενη ΕλλικικοΣΚΑΙταισμενη ,γ@μω το μετζη του νεούκτη μου μέσα;;;;;; Στο ΚΕΚ που αποφοίτησες έμαθες αυτή τη στατιστική;;;;; Ου να χαθείτε ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ!!!» Ευγενέστατος... Όταν, δε, ρωτήθηκε σχετικά μέσω σχολίου στην ανάρτησή του, διευκρίνισε αυτό που κατάλαβε: ότι οι γιατροί κάνουν περίπου 33 τεστ στον κάθε έναν ασθενή κατά μέσο όρο, για να διαπιστώσουν αν έχει κορωνοϊό. Ο Π. Πολάκης είναι γιατρός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…
8. Ο Π. Πολάκης, όπως ξέρετε, εκτός από γιατρός και αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι και γνήσιος αριστερός. Για αυτό και δεν μπορούσε να μη δώσει ταξική ερμηνεία στον κορωνοϊό. Δήλωσε, λοιπόν, από το βήμα της Βουλής: «Το περιμέναμε (σ.σ. τον κορωνοϊό) από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με βάση την ακροδεξιά λογική ορισμένων, αλλά τελικά μας ήρθε από τους πλούσιους και τους χριστιανούς.» Μόνο που ο κορωνοϊός ξεκίνησε από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, όπου το κομμουνιστικό καθεστώς κατέστρεφε δείγματα του ιού στα εργαστήριά του μήπως και τον κρατήσει κρυφό, με αποτέλεσμα η επιδημία να γίνει πανδημία.
7. Περνώντας σε άλλο στέλεχος αλλά μένοντας στην ίδια νοοτροπία, ο Γ. Κυρίτσης έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter στις αρχές της πανδημίας πως «η υποκαταμέτρηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, μπορεί να δημιουργήσει εφησυχασμό και να υπονομεύσει τα περιοριστικά μέτρα…» Το θαυμαστό εδώ, στην προσέγγιση Κυρίτση, δεν είναι απλά ότι γνωρίζει με πόση ακρίβεια μετριούνται τα κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά ότι με κάποιον τρόπο γνωρίζει και με πόση ακρίβεια μετριούνται και στις άλλες χώρες…
6. Ο Ν. Μαυραγάνης τώρα, έκανε μία ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook η οποία είναι τόσο εκπληκτική, που αναγκαζόμαστε να την παραθέσουμε ολόκληρη: «Γιατί άραγε η προστασία της ανθρώπινης υγείας με ένα αντίδοτο (εμβόλιο) να πρέπει "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ" να περιέχει ΒΙΟΤΣΙΠ ελέγχου, στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο Bill Gates ;;;; Σύντομα όλοι μας θα πρέπει να διαλέξουμε το δρόμο είτε της Ελευθερίας, είτε της Υποδούλωσης...... Εύχομαι να αποφευχθεί.....!!! Καλό Αγώνα φίλοι μου !» Να είμαστε δίκαιοι εδώ και να σημειώσουμε ότι ο κ. Μαυραγάνης δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους ΑΝΕΛ. Αυτό, ωστόσο, θα είχε τη σημασία του, αν δεν είχε διατελέσει και υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί πρωθυπουργίας Α. Τσίπρα. Επειδή όμως έχει διατελέσει, όντως ήμασταν τυχεροί που έγιναν εκλογές το καλοκαίρι...
5. Πίσω στο σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και στον Ν. Καρανίκα, ο οποίος νόμιζε ότι οι τράπεζες επέβαλαν capital control με όριο ανάληψης τα 400 ευρώ, ενώ οι τράπεζες ανακοίνωσαν απλώς ότι τα γκισέ εντός των καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούν αναλήψεις για ποσά κάτω των 400 ευρώ: «είπες κάτι δεξιούλη νεοδημοκράτη; ρουφάτε τα νέα σήμερα… τράπεζες: αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ μόνο από τα ΑΤΜ» Αυτά από τον σύμβουλο του Α. Τσίπρα στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Για να το πούμε αλλιώς: Θυμάστε που όταν έστειλε ο Ερντογάν χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα, η Ελλάδα αντέδρασε ακαριαία προτάσσοντας στην Ευρώπη ως επιχείρημα το άρθρο 78 παρ. 3 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ; Ε, αν δεν γίνονταν οι εκλογές, στη θέση εκείνων που έριξαν αυτό το άρθρο στο τραπέζι του ΚΥΣΕΑ, θα ήταν ο Ν. Καρανίκας…
4. Ανεβαίνοντας στην ιεραρχία του κόμματος, είδαμε τον Ν. Παππά να αναρωτιέται μέσω Twitter πριν ένα μήνα γιατί έχουμε καραντίνα, αφού δεν είναι πολλά τα κρούσματα. Έγραψε: «Ενώ δεν έχουμε φαινόμενα εξάπλωσης της πανδημίας όπως άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, κινδυνεύουμε να πληρώσουμε μεγάλο τίμημα στην οικονομία λόγω των επιλογών της κυβέρνησης.» Σαν να λέμε, γιατί να πίνεις νερό, αφού δεν έχεις πάθει αφυδάτωση…
3. Νίκου Παππά συνέχεια, όπου...
2. Πάλι ο Ν. Παππάς, πάλι στη Βουλή και στο Twitter, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Μας είπατε ότι θα διατιμήσετε το ποσοστό κέρδους. Αν αυτό το μπουκαλάκι (σ.σ. αντισηπτικού) έκανε 2 ευρώ και είχε 10% κέρδος, ο έμπορος θα έβγαζε 20 λεπτά. Αν πάει 20 ευρώ, θα βγάζει από το ίδιο μπουκαλάκι 2 ευρώ, θα δεκαπλασιάσει το κέρδος του μαζί με την τιμή, αυτό του διασφαλίσατε.» Ο Ν. Παππάς είτε δεν γνωρίζει τι είναι το περιθώριο κέρδους είτε τι είναι η διατίμηση. Σε κάθε περίπτωση, δεν γίνεται να μπει ένα «ταβάνι» στο περιθώριο κέρδους ενός πωλητή που πουλάει σήμερα το μπουκαλάκι 2 ευρώ και την επομένη να το πουλάει 20 ευρώ επειδή έτσι αποφάσισε. Ποια διατίμηση θα το επέτρεπε αυτό; Ο Ν. Παππάς είναι τομεάρχης των Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.
1. Και το τελευταίο χτύπημα του Ν. Παππά, στις αρχές αυτής της εβδομάδας: «Είναι δυνατόν 10% ύφεση να αντιμετωπίζεται με 2% μέτρα;» Με τη λογική Παππά, λοιπόν, μάλλον θα έπρεπε τα μέτρα να φτάνουν το 11% του ΑΕΠ, για να έχουμε και 1% ανάπτυξη. Ή καλύτερα, ας αφήσουμε την οικονομία… Με την ίδια λογική, όποιος τρώει ένα κιλό φαγητό κάθε μέρα, σε ένα μήνα έχει βάλει οπωσδήποτε 30 κιλά και όποιος έχει 37,7 πυρετό, με δύο ασπιρίνες πέφτει στο 35,7 και τον πιάνει υποθερμία. Με τρεις, πάγωσε. Και, για να αφήσουμε τα αστεία, αν δούμε το παράδειγμα της Γερμανίας που ο ίδιος ο Ν. Παππάς επικαλέστηκε, ναι, με 2% μέτρα είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται η ύφεση του κορωνοϊού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου