"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: 5 εικονογραφήσεις για ένα άρθρο του Αλέκση

Ο Μάνος Βουλαρίνος κάνει πέντε εικονογραφήσεις για ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα και το πώς θα αντιμετώπιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πανδημία του κορωνοϊού

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε ένα σατιρικ... ένα βαρυσήμαντο άρθρο του Αλέκση που είχε τον ανησυχητικό τίτλο «Τι θα γινόταν αν...» και ήταν μια προσπάθεια περιγραφής της κατάστασης στη χώρα στην τρομακτική περίπτωση που η πανδημία έβρισκε την Ελλάδα με κυβέρνηση της Πρώτης (ή δεύτερης ή τρίτης... δεν είμαι σίγουρος πώς μετράνε) Φοράς Αριστεράς.  

Η εικονογράφηση του άρθρου ήταν, κατά την ταπεινή μου άποψη, μια χαμένη ευκαιρία καθώς ήταν απλώς η φωτογραφία του Αλέκση:


Αναγνωρίζω πως αυτό το πρόσωπο μαζί με τις λέξεις «αν» και «πανδημία» είναι όλα όσα χρειάζεται κανείς για να χαρεί που οι εκλογές έγιναν το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά είμαι σίγουρος πως η εικονογράφηση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη.  

Γι' αυτό έφτιαξα 5 εκδοχές που μπορεί να μην είναι το ίδιο τρομακτικές, αλλά είναι νομίζω πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Και μπράβο μου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: