"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Εγώ στο ‘χω ραμμένο



Αχ δεν μπορώ τώρα να γράψω, αφήστε με. Κλαίω γοερά μαζί με τους «Αριστερούς» της Αριστεράς που σαν την πόντια του παλιού διδακτικού  ανεκδότου, τόσον καιρό οι καημένοι δεν είχαν καταλάβει ότι συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο. Εισπράκτωρ, σακούλα για μένα και χαρτομάντηλα για τους υπόλοιπους.


Βάζουν λόγια ο Ξυδάκης και ο Φίλης γιατί έσκασε η στραβή στη βάρδια τους, αλλά εγώ νομίζω ότι μακεδονικό – ξεμακεδονικό, ο γάμος αυτός, δεν πρέπει επ" ουδενί να χαλάσει. Τουλάχιστον όχι όσο δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη οι όροι του διαζυγίου. Διότι ένας καλός γάμος προϋποθέτει ένα συφερτικό διαζύγιο.  Τόσα δίνω, πόσα θες;  

Η εμπειρία λέει ότι το χειρότερο μπέρδεμα συμβαίνει όταν ο ένας  σύζυγος φτιάχνει  μπαγιόκο από τις δουλειές του άλλου. Οταν δεν ξέρεις ποιος από τους δυο σου τα φέρνει: η φίρμα που τραγουδάει ή το μαγαζί-γωνία; Εδώ σε θέλω.


Με κίνδυνο να τρακάρω πάνω στις ευαισθησίες σας, θα έλεγα ότι ο ριγμένος απ" αυτό το ματριμόνιο είναι ο Πάνος Καμμένος που έχει κιόλας αρχίσει να προβάρει το τσουρούτικο γελεκάκι του Γιώργου Καρατζαφέρη. Αντε το μαλώνω, το μαλώνω, άντε κι ύστερα το μετανιώνω. Αντε το μαλώνω και το βρίζω, άντε την καρδούλα του ραγίζω.


Οργανωθείτε όμως λίγο κι εσείς βρε παιδιά γιατί δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο πρωτοσέλιδο είναι με τη μεριά της νύφης και ποιο με του γαμβρού. Ποιος βλέπει ήδη την πάρτη του την επόμενη μέρα και ποιος δεν βλέπει επόμενη μέρα χωρίς την πάρτη του. 

Είσαι στ" αλήθεια τόσο απαραίτητος;  

Σ" αφήνω να το σκεφτείς κι εγώ εντωμεταξύ ρίχνομαι μέσα στη χαρτούρα της δικογραφίας.  

Τι πιθανότητες έχουμε ώστε να λυθεί αυτός ο γάμος χωρίς να λυθεί μύτη;

  
Απλούστατον:

 Χωρίζουμε τώρα ωραία και καλά ώστε να κρατήσει ο καθένας το ποσοστό και το εκλογικό του σόι αλώβητο, και μετεκλογικώς ξαναπαντρευόμαστε με το καλό και ξανασωζόμαστε όλοι μαζί! Και ο Ξυδάκης με τον Φίλη, κι όλοι όσοι τρώγαμε από το ίδιο το σταφύλι! Φθινόπωρο, καιρός για μουσταλευριά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: