"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Συλλαμβάνουν τους δικούς τους για να μας τρίξουν τα δόντια;

Τον συνηθίσαμε με χειροποίητα κουστούμια και γραβάτες Hermes, όμως ο Παπαντωνίου, μη γελιόμαστε, δικός τους είναι. Είναι το μέλλον των τωρινών συριζαίων, το φάντασμα των φυλακών που έρχονται για τους κλέφτες και θεομπαίχτες αγωνιστές του σοσιαλισμού.
 
Από το ΚΚΕ εσωτερικού τον τσίμπησε τον Γιάννο Παπαντωνίου ο Ανδρέας Παπανδρέου - την ίδια πολιτική δεξαμενή από την οποία ξεκίνησε η ανανεωτική αριστερά, που δια των μεταλλάξεων απέληξε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Η ατάκα "για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε σύντροφοι" που είχε εκστομίσει σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν βιωμένη, όχι αστεία.

 
Τώρα, με μια προαναγγελθείσα από τον Παύλο Πολάκη εξέλιξη, ο πρώην ΥΠΟΙΚ και ΥΕΘΑ παίρνει το δρόμο για τη φυλακή. 




 Κι αυτό που οι συριζαίοι συζητούν μεταξύ τους είναι ότι έγινε η αρχή. Ότι έρχονται κι οι επόμενοι, οι νεοδημοκράτες πρώην υπουργοί/πρωθυπουργοί.

 
Πολύ καιρό ακούμε για τα υποτιθέμενα "βραχιόλια" στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Για την ώρα, με μια -ομολογουμένως αυστηρή- προφυλάκιση μπαίνει μέσα ακόμα ένας δικός τους: Ένας κομμουνογενής εραστής της εξουσίας και του πλούτου. Και δημιουργείται κλίμα.
 


Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το σίριαλ Παπαντωνίου βλάπτει κατά κύριο λόγο το ΚΙΝΑΛ - που σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις φάνηκε να σηκώνει κεφάλι επικίνδυνα. 


"Βόλεψε" πολύ η εξέλιξη. Για μερικές μέρες ο Καψώχας θα σταυρώνει το πρώην αφεντικό του και θα απειλεί τη ΝΔ.

 

Μπλοφάρουν;  


Το χειρότερο είναι ότι...


 κανένας εχέφρων στη χώρα δεν πιστεύει πια στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, καθώς οι συριζαίοι έχουν διαβρώσει έναν από τους πυλώνες του πολιτεύματος.  



Είναι κι αυτό ένα από τα πεδία που η δημοκρατία θα κληθεί να επαναφέρει στην ομαλότητα, όταν πάρει την εξουσία από τους νεομνημονιακούς μετακομμουνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: