"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Όχι άλλο «ξύλο» στον πιτσιρικά με την ντουντούκα



Τα «καλά» νέα είναι ότι ο σπουδαστής με την ντουντούκα πάνω στο γραφείο του τεχνολογικά αγράμματου υπουργού, ούτε πρωθυπουργός θα γίνει, ούτε Τσίπρας, ούτε καν Γαβρόγλου. Ο Τσίπρας έγινε γνωστός γιατί το βύσμα τον έσπρωξε στην Παναγιωταρέα στη συνέντευξη να γίνει φίρμα, και μετά με τα κατάλληλα βύσματα πήρε το δαχτυλίδι από τον Αλαβάνο. 


Τα «κακά» νέα είναι ότι πιτσιρικάς με την ντουντούκα θα χρειαστεί μερικά χρόνια για να καταλάβει πως έπεσε θύμα των μεσόκοπων που τον έστειλαν να τους βάλει πλάτες να κάνουν το παιχνίδι τους σε βάρος του. Αλλά και πάλι νέος είναι και το κεφάλι του βράζει, έτσι έμαθε από την οικογένεια και από το σχολείο του και από το κόμμα του. Να βράζει. Αλλά να μην ξεχωρίζει για ποιο λόγο και πότε.  


Η ευθύνη ανήκει σε κάτι μεσόκοπους διαδρομιστές, μπλε πράσινα κόκκινα κομματόσκυλα που του βάζουν τα μυαλά στο blender της κατήχησης στα «summer schools της ΟΝΝΕΔ», στα «εναλλακτικά Camping νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ», στα «Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ», στα πάρτι της ΠΑΣΠ, στη νεολαία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τρέχει στη Ρωσία στα φεστιβάλ του Πούτιν (!!), (σε κάτι υπουργούς Πολιτισμού που στα αμφιθέατρα πανηγύριζαν βροντοφωνάζοντας «γάμησέ τον, τον πούστη τον Γιωργάκη») και τα παραμυθιάζουν ότι η γενιά της κρίσης θα πρέπει να χρυσοπληρώνει αδιαμαρτύρητα τις συντάξεις πενηντάρηδων και μισθούς αργόσχολων στο βαθύ δημόσιο αποσπασμένων στα σπίτια τους, αλλά να τα βάζει με την ιδιωτική εκπαίδευση (που όμως έχει καταφύγει για να σπουδάζει στα περιθωριοποιημένα δημόσια πανεπιστήμια), με την αγορά εργασίας, με την κατάργηση του ασύλου σε εμπόρους ναρκωτικών και συμμορίες, με τον νόμο Διαμαντοπούλου και με κάθε καθηγητή που τους διδάσκει αντί να τους παραμυθιάζει για το «σύστημα» και να τους χρεώνει φακελάκια για τα θέματα. 


Κανένας πιτσιρικάς δεν είναι ούτε φίδι, ούτε λαμόγιο, ούτε αλήτης και ό,τι άλλο του ρίχνουν διάφοροι καλοθελητές. Είναι μυαλά σε διαμόρφωση, άπειροι εργαζόμενοι που κάποιοι θέλουν να τα κάνουν γερασμένα κύμβαλα υπηρέτες της κομματοκρατίας. 


Ο πιτσιρικάς είναι μόνο το σαμάρι, που χτυπάνε αυτοί που δεν τολμούν να τα βάλουν με τα κόμματα και τις διεφθαρμένες κομματικές σπουδαστικές νεολαίες των σαραντάρηδων ηγετών τους που παίρνουν εντολές από τα κόμματά τους. 


Ή θα αποφασίσουμε να βγάλουμε τα κόμματα από τα σχολεία ή θα παριστάνουμε τους θιγμένους ανήξερους που ξεχωρίζουν τις μούντζες στις παρελάσεις, αν είναι δεξιές ή αριστερές, και που μετά αναρωτιούνται για το ποιοι εκτσογλάνισαν τα παιδιά τους. 


Με εξαίρεση το Ποτάμι κανένα άλλο κόμμα δεν διανοείται ότι δεν θα έχουν κομματικές παρατάξεις. Άκου εκεί να μην έχουμε κομματική παράταξη στα σχολεία, τι στρατό ψηφοφόρων και στελεχών θα φτιάξουμε; 


Αλλά έτσι είναι, πάντα κοιτάζουμε το δέντρο, όχι το δάσος. Ο πιτσιρικάς του χρόνου, του παραχρόνου, θα πάρει τον δρόμο για το εξωτερικό σιχτιρίζοντας κάθε μαλάκα πολιτικάντη που θα τον αφήνει άνεργο προκειμένου να διορίσει τους δικούς του. Αλλά έτσι είναι, φίλε, πρέπει να πάθεις για να μάθεις, ό,τι μάθαμε και οι υπόλοιποι.  


Την ντουντούκα θα την πάρει κάποιος άλλος μετά από εσένα που...


 θα πάθει και αυτός μέχρι να μάθει ότι μαγκιά δεν είναι να φωνάζεις με την ντουντούκα για αδικία, μαγκιά είναι να τα βάζεις με την αδικία.  


Ακόμα και όταν η αδικία προέρχεται από τους δικούς σου ανθρώπους. 


Καλή τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: