"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΑΡΑΔΙΚΟ - ΣΟΚ: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στα υπόγεια του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ . Κανείς δεν ξέρει από τι πέθαναν αλλά πιθανολογείται από ακινησία

Aπό τον aNameToCome


Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στο φαινόμενο που λέγεται ΕΡΤ και το έχουμε κάνει όχι γιατί έχουμε κάτι με τους ανθρώπους αλλά γιατί είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ξεφτίλας που ονομάζεται ελληνικός δημόσιος τομέας αλλά και της διακυβέρνησης Συριζανέλ.


Εδώ και 2-3 χρόνια, έχει αρχίσει να ακούγεται η φράση «νεκροί της ΕΡΤ» κάτι που όταν το πρωτάκουσα ήμουν σίγουρος ότι ήταν μια σαρκαστική φράση που σκέφτηκε κάποιος αντίπαλος της κυβέρνησης, ένα χαριτωμένο αστείο δηλαδή. Μετά είδα τη Ραχήλ Μακρή να ποζάρει σαν τον Τραβόλτα στο Saturday Night Fever μπροστά από ένα αυτοσχέδιο εικονοστάσι που μάλλον είχε κατασκευάσει μόνη της και το οποίο υποτίθεται τιμούσε τους νεκρούς της ΕΡΤ. Σιγά-σιγά άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν είναι πλάκα και ότι υπήρχαν άνθρωποι που όντως έλεγαν ότι όχι μόνο υπάρχουν «νεκροί της ΕΡΤ» αλλά ότι έπρεπε κιόλας να τιμηθούν σχεδόν σαν αντιστασιακοί ήρωες.

Πλέον η ΕΡΤ επαναλειτουργεί και την βλέπουν οι συγγενείς των εργαζομένων αν και όχι όλοι αν κρίνουμε από την θεαματικότητα της. Αν λάβουμε υπ'όψη την ποιότητα του προγράμματος που προβάλλεται και κυρίως το ειδησεογραφικό κομμάτι, αυτοί που πρέπει να τιμηθούν σαν ήρωες είναι οι τωρινοί της θεατές. Έχουν πλέον διοριστεί νέες στρατιές κολλητών και το δελτίο ειδήσεων της θυμίζει Αλβανία του Χότζα στο πιο σκληροπυρηνικό του κι έτσι θα περίμενε κανείς να έχει ξεχαστεί το θέμα των νεκρών μια και η δουλίτσα γίνεται και τα μεροκάματα πέφτουν κανονικότατα παρότι δημοσιογραφικά μιλώντας η ΕΡΤ σήμερα είναι γεμάτη ζόμπι.

 
Φαίνεται όμως ότι...
 το φρόνημα των εργαζομένων είναι πολύ υψηλό και έτσι σήμερα μάθαμε ότι όχι μόνο υπάρχουν νεκροί της ΕΡΤ, αλλά και στήθηκε και μνημείο προς τιμήν τους στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου της Αγίας Παρασκευής. Το μνημείο φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ένας σπουδαίος καλλιτέχνης του οποίου μας διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομα και θυμίζει την περιβόητη σκηνή από τη Λάμψη του Κιούμπρικ με το κεφάλι του Τζακ Νίκολσον να ξεπροβάλλει ανάμεσα στις πόρτες ενός ανελκυστήρα την ώρα που αυτές κλείνουν. Στη θέση του διάσημου δολοφόνου υπάρχει το κεφάλι και τα χέρια ενός ήρωα που προσπαθεί να βγει από κάπου, προφανώς από τη ζούγκλα της μισθωτής εργασίας για να τρυπώσει στις στοργικές αγκάλες του Δημοσίου.


Στα αποκαλυπτήρια του αριστουργήματος αυτού, εκτυλίχτηκαν εξίσου καλαίσθητες σκηνές με τις κεφαλές του ιδρύματος να βγάζουν πύρινους λόγους κάτω από μια ομπρέλα ώστε να μην αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών της ΕΡΤ από ηλίαση. Πρόεδρος του ΔΣ είναι ως γνωστόν ο Διονύσης Τσακνής, ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που δεν έχουν δημοσίως μετανοήσει για την επιλογή τους να στηρίξουν τους Συριζανέλ αν και οι περισσότεροι καλλιτέχνες που παραδέχονται ότι έκαναν λάθος με τον Τσίπρα εννοούν ότι λυπούνται που δεν πήγε στη δραχμή. Τέλος πάντων, την ώρα που ο Τσακνής έβγαζε λόγο στην τελετή, η Ραχήλ Μακρή - ντυμένη σε πένθιμο μαύρο - ούρλιαζε «είστε άνανδροι και ξετσίπωτοι που δεν δίνετε το λόγο σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ΕΡΤ» διότι όπως είπαμε έχει πάρει το μαγαζί εργολαβία και δεν την αφήνουν τώρα να πάρει μέρος στην παράσταση οι πρώην σύντροφοί της. Ο Τσακνής εκνευρίστηκε και της είπε να το βουλώσει και να βγάλει το σκασμό επιτέλους πράγμα που η Ραχήλ έκανε και σαν δαρμένο σκυλί έφυγε από τη σεμνή τελετή.


Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να στηθεί μνημείο για τους νεκρούς της ΕΡΤ ή και νεροτσουλήθρες για τους συγγενείς τους, για τους νεκρούς όμως από τα γέλια με τα καραγκιοζιλίκια της ΕΡΤ θα στηθεί αντίστοιχο μνημείο;  Τώρα βέβαια ίσως αναρωτιέσαι από που προέκυψαν οι νεκροί της ΕΡΤ και πώς πέθαναν, και πρέπει να σου αποκαλύψουμε ότι ίσως οι περισσότεροι νεκροί της ΕΡΤ πρέπει να πήγαν από αιμορραγίες που προκλήθηκαν από το ξύσιμο.Δεν υπάρχουν σχόλια: