"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Θα πληρώσει αποζημίωση ο Καμμένος;



Στις 29 Ιανουαρίου 2013 ο Πάνος Καμμένος πήρε την Κουντουρά, τον Τέρενς και μία  (κανονική) ντουντούκα και πήγαν έξω από την Ελληνική Στατιστική Αρχή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και συνάμα να αποκαλύψουν το σατανικό σχέδιο για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2010, ώστε η χώρα μας να οδηγηθεί στα μνημόνια.


Βέβαια αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, όλοι αυτοί θα έβλεπαν τη Βουλή μόνο διερχόμενοι, πίσω από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Όμως εκτός από μνημόνια χρειάστηκαν ψεύδη, λάσπη και πολιτική ανάλυση τεκμηριωμένη με επιχειρήματα χυδαίου λαïκισμού. Και δεν ήταν, φυσικά, μόνοι. Ειδικά όσον αφορά την ιστορία με το κατασκευασμένο έλλειμμα, είχαν μαζί τους τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μισά καφενεία της χώρας και ένα κομμάτι της Δικαιοσύνης.  


Τη θεωρία την ακούσαμε όλοι και την πίστεψαν πολλοί: ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ (και με θητεία στο ΔΝΤ) Ανδρέας Γεωργίου, κατασκεύασε τα στοιχεία έτσι ώστε η χώρα να πέσει στα νύχια των δανειστών


Για ποιο λόγο να το κάνει;  


Δεν έχει σημασία, ήταν μία ιστορία που βόλευε όλους. Την αντιπολίτευση, που έλεγε στην κοινή γνώμη ότι θα μπορούσαμε να έχουμε γλιτώσει μνημόνια και μέτρα. Τον σοφό λαό που έβρισκε ένα μοιρολατρικό αφήγημα. Και, φυσικά, την κυβέρνηση Καραμανλή η οποία δεν θα δεχόταν το ανάθεμα για την πρόσκρουση της χώρας στα βράχια. Κοινώς, δεν το φαλίρισε ο Καραμανλής το μαγαζί, όλο αυτό ήταν στημένο.

Ο Ανδρέας Γεωργίου ταλαιπωρήθηκε, διασύρθηκε αν και στο τέλος κέρδισε τη δικαστική μάχη με τη νίκη της κοινής λογικής. 


Ουδείς, βέβαια, δεν βγήκε να του ζητήσει συγγνώμη. Δεν περίμενε, άλλωστε, κανείς από τους «Καμμένους» κάτι τέτοιο. Και ήρθαν τώρα οι δανειστές για να τους διασύρουν, με την έμπρακτη αποκατάσταση του Γεωργίου. Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να πληρώσει τα δικαστικά και προσωπικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για όλες τις περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη. Και δεσμεύτηκε την τελευταία στιγμή πριν την εκταμίευση της δόσης. Αλλωστε από τη στιγμή που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσήλθε στην υπογραφή μνημονίων, τότε ουσιαστικά αναγνώρισε πώς τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν γνήσια.


Κλείνει κάπου εδώ η υπόθεση;  


Όχι, βέβαια, στην πραγματικότητα δεν θα κλείσει ποτέ.  


Τίποτα δεν εμποδίζει τους «Καμμένους» να...
 εκστομίζουν τα ίδια και τα ίδια ψεύδη από το βήμα της Βουλής.  


Αλλωστε το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση δεν θα γίνει ποτέ ευρέως γνωστό στην κοινή γνώμη. Ετσι, πολλοί συμπατριώτες μας θα πιστεύουν ότι τα στοιχεία «πειράχτηκαν», κάποιοι έβγαλαν λεφτά και, ευτυχώς, ήρθε ο Πάνος ο Καμμένος να αποκαταστήσει την αλήθεια.  


Το Δημόσιο πρέπει να αποζημιώσει με περισσότερες από εκατό χιλιάδες ευρώ τον Ανδρέα Γεωργίου.  


Κάτι θα έπρεπε να δώσει και ο Καμμένος, έστω συμβολικά. 


Δεν θα δώσει τίποτα. Παίρνει και από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: