"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Κάτι θέλει να πει… - A ναι: "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!"

Το ότι σπούδασε στη Φλωρεντία, μια πόλη που αγαπά, εκτιμά και σέβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανώς μια ευχάριστη σύμπτωση. Η Ευαγγελία (Εύη) Καρακώστα μπορεί να σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ιταλικό πανεπιστήμιο και όχι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο περίφημο Ινστιτούτο, όμως γνωρίζει άριστα πώς να στρέψει την προσοχή των μίντια πάνω της: Αρκεί μια δήλωση ή μια εμπνευσμένη μεταφορά και τα αφιερώματα είναι δικά της. Οπως έγινε πρόσφατα με τη γλαφυρή εξήγηση που έδωσε για την αποτελεσματικότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις διαπραγματεύσεις.


«ΑΝ ΕΣΑΣ το παιδάκι σας δεν έγραφε καλά στις εξετάσεις και έλεγε “δεν ξαναπάω σχολείο”, εσείς δεν θα του λέγατε ότι υπάρχουν και οπισθοχωρήσεις και “θα ξαναπροσπαθήσεις”;», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τη δημοσιογράφο που είχε απέναντί της να την ξαναρωτήσει: «Αρα, ο κ. Τσακαλώτος δεν έγραψε καλά;». Εκείνη, για να εξηγήσει αυτό που ήθελε να πει αλλά άλλο είπε, τα μπέρδεψε περισσότερο: «Αυτό που λέω είναι πως ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση που θα συνέβαινε αυτό σε ένα παιδί, να είναι άριστος μαθητής και να έχει μία αποτυχία, εσείς θα του λέγατε “είσαι άχρηστος”;». Και συνέχισε σε τόνους πολιτικού GPS, πως «πάμε μπροστά, έχουμε μια επιμέρους οπισθοχώρηση».


ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ λογικό με τόσα μπρος-πίσω που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να μπερδεύονται ακόμα και οι βουλευτές του και στην προσπάθειά τους να βρουν πειστικά επιχειρήματα λένε αυτά που λένε… 


Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που η Εύη Καρακώστα, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τους «κόφτες» και τις μειώσεις της κυβέρνησης, κατέφυγε σε -επιεικώς- υπερβολές: Ετσι, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για κόψιμο του ΕΚΑΣ σε 90.000 χαμηλοσυνταξιούχους, βρήκε την εξήγηση: «Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται… Είναι πάρα πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούται. Καταλάβατε;». Πώς δεν καταλάβαμε… Φοροφυγάδες οι ΕΚΑΣίτες, υποχρέωση της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή, άρα όλα καλά.


ΣΤΑ «ΦΑΟΥΛ» της βουλευτού στη Β’ Πειραιώς και έτερη δήλωσή της, που ερχόταν ως συνέχεια των δηλώσεων Κυρίτση για την ηθελημένη επιβάρυνση των εύπορων «μενουμευρωπαίων» από την κυβέρνηση. «Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης έχει ταξικό πρόσημο» επιβεβαίωσε και τα μικρόφωνα μαζεύτηκαν γύρω της για ακόμα μία φορά.  


Αλήθεια, για τα μέτρα που έρχονται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, τι θα πουν η κ. Καρακώστα και οι κυβερνητικοί συνάδελφοί της; 


Εκτός από την «πιπίλα» των αντίμετρων που συνοψίζονται στο «αν» και «εφόσον» πιάσουμε τους στόχους, τα μέτρα που θα ψηφιστούν εδώ και τώρα είναι βαριά και, σε αντίθεση με τα όσα λένε, δεν είναι καθόλου ταξικά αφού πλήττουν όλες τις κοινωνικές ομάδες. Εκμηδενίζουν τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατεβάζουν κάτω από το όριο της φτώχειας χιλιάδες οικογένειες, διώχνουν τους νέους στο εξωτερικό και αποθαρρύνουν τους επενδυτές. Και, φυσικά, στέλνουν όλο και περισσότερους στο χαρτοφυλάκιο της κ. Φωτίου: στα συσσίτια και τις κάρτες κοινωνικής αλληλεγγύης.


ΑΥΤΗ, ΛΟΙΠΟΝ, είναι η ουσία: 
Πως πλέον οι κυβερνητικοί βουλευτές φάσκουν και αντιφάσκουν και καταφεύγουν σε ατυχείς παρομοιώσεις, βλέποντας πως δεν έχει μείνει τίποτα από τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. Από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης μέχρι το «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα», περάσαμε στο 4ο Μνημόνιο και οι μόνοι που μοιάζει να μην το έχουν πάρει χαμπάρι είναι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.  


Σε λίγες ημέρες, η κ. Καρακώστα, όπως και οι άλλοι κυβερνητικοί 152 συνάδελφοί της, θα κληθεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα. Ονομαστικά, ο καθένας θα κληθεί να υπογράψει τις νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και ειδικά μισθολόγια, όπως και το νέο φορολογικό «Αρμαγεδδώνα». Θα το κάνουν. Θα ψηφίσουν «Ναι» σε όλα για να παραμείνουν στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: