"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (19/5/ΧΧΧΧ)

1919: Αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων μετά την αποβίβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα.



1944: Λήγει η μάχη του Μόντε Κασίνο, με νίκη των Συμμάχων και έπαθλο τη Ρώμη.



1962: Η Μέριλιν Μονρόε τραγουδάει αισθησιακά το «Happy Birthday» προς τιμήν του αμερικανού προέδρου Κένεντι στο πάρτι γενέθλιων του.



1978: Οι Dire Straits κυκλοφορούν το πρώτο τους σινγκλ «Sultans of swing», που ηχογραφήθηκε για 120 δολάρια και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.



1898: Πεθαίνει ο βρετανός πρωθυπουργός και φιλέλληνας Γουίλιαμ Γκλάντστον, (γνωστός στους έλληνες ως Γλάδστων. Προς τιμήν του η Οδός Γλάδστονος στο κέντρο της Αθήνας φέρει το όνομά του.



1935: Πεθαίνει ο ηγέτης της εξέγερσης των Αράβων εναντίον των Οθωμανών Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, άγγλος στρατιωτικός, αρχαιολόγος και συγγραφέας, γνωστότερος ως «Λόρενς της Αραβίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: