"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Aγράμματου τσαρλατάνου θράσος. - Ευτυχώς που υπάρχουν εφημερίδες και μαθαίνει ο κόσμος τα ψέματα του Τσίπρα



“Καλά κάνετε και δεν διαβάζετε εφημερίδες… έχετε την υγειά σας!” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε συμβασιούχους του Δήμου Καλαμαριάς που διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους.  

Προφανώς ο πρωθυπουργός με την ίδια ευκολία θα προέτρεπε όλους τους πολίτες να μην παρακολουθούν τηλεόραση, να μην ακούν ραδιόφωνο και να μη σερφάρουν στο διαδίκτυο.


ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ αγνοεί ότι χωρίς το αγαθό της ενημέρωσης η κοινωνία θα ήταν έρμαιο κάθε λογής συμφερόντων. 


Αγνοεί επίσης ότι όπως είχε πει πριν από 190 χρόνια ο φιλέλληνας Ιάκωβος Μάγερ «η δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» εγκαινιάζοντας την ελληνική δημοσιογραφία. 


Αγνοεί πως η ενημέρωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.  


Ή μήπως δεν αγνοεί τα παραπάνω; 


Μήπως επειδή ο Τύπος έχει αποκαλύψει όλα τα απίστευτης νοητικής σύλληψης ψεύδη τα οποία είχε υποσχεθεί ο ίδιος στον ελληνικό λαό; 


Εκτός κι αν επιθυμεί ενημέρωση στιλ Βόρειας Κορέας και τους πολίτες να κλαίνε από θαυμασμό κάθε φορά που τον αντικρίζουν, όπως συμβαίνει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 


Και βέβαια καμία αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ, καμία αντίδραση και από… συνδικαλισταράδες συναδέλφους που υποτίθεται πως αγωνιούν για το επάγγελμα. Μα καλά τόσο «υπάλληλοι» έχουν γίνει;


ΑΣ υποθέσουμε ότι δεν υπήρχαν μέσα ενημέρωσης. Τότε, προφανώς, η ενημέρωση θα ήταν απλά οι κυβερνητικές ανακοινώσεις και οι δηλώσεις των πολιτικών. Αξίζει να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που ισχυρίζεται πως είναι πιο αξιόπιστος από τον Τύπο, πως λέει την αλήθεια.


«ΘΑ διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. 

Θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο. 

Θα δώσουμε 13η σύνταξη στους συνταξιούχους. 

Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. 

Θα σταματήσουμε κάθε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Δημόσιο. 

Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. 

Θα επαναφέρουμε το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. 

Θα θεσμοθετήσουμε τη νέα σεισάχθεια, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Οχι σε ξεπούλημα της χώρας, θα καταργήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ. 

Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο. Η χώρα ολοκληρώνοντας την πρώτη αξιολόγηση βγαίνει από την επιτροπεία, μπαίνει στην ανάπτυξη. Η δεύτερη αξιολόγηση είναι η πιο εύκολη, θα κλείσει στα τέλη Νοεμβρίου».  


Και βέβαια καμία κουβέντα για τον νέο… ΕΝΦΙΑ που φόρτωσε σε όλους τους πολίτες μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων και εισφορών. Θυμάστε τι έλεγε όταν οι εφημερίδες έγραφαν πως όσα υπόσχεται είναι ψέματα;


Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας όχι μόνο δεν ντρέπεται, αλλά έχει το θράσος...
 να επικαλείται την αλήθεια και να κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης


Εχει τέτοιο μένος κατά της ενημέρωσης, γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια. 


Εγινε πρωθυπουργός με τα ψέματα, θέλει να παραμείνει στην εξουσία πετώντας λάσπη. Δυστυχώς, ήδη, βουλιάζει στον… βούρκο που δημιούργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: