"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ: Ο Μουζάλας θα σας κάνει και αέρα...

Γράφει το ANTINEWS


Στη δύση του 2016 ο «επιτυχημένος» υπουργός για το Μεταναστευτικό, Γ. Μουζάλας έδωσε συνέντευξη, προφανώς για να κάνει απολογισμό της επιτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης και για να δώσει το στίγμα για το 2017.


Όπως ανακοίνωσε από τον Απρίλιο:


•Θα δοθεί ηλεκτρονική κάρτα που θα αντικαταστήσει την άδεια διαμονής των μεταναστών που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα. Την κάρτα, που θα περιλαμβάνει στοιχεία ταυτοποίησης και βιομετρικά δεδομένα του κατόχου, θα παραλαμβάνουν όσοι, είτε ανανεώνουν προϋπάρχουσα άδεια διαμονής, είτε θα εκδώσουν για πρώτη φορά άδεια διαμονής στη χώρα. Μέσω αυτής, το υπουργείο σκοπεύει να εκσυγχρονίσει το σύστημα χορήγησης αδειών διαμονής και να καταπολεμήσει περιπτώσεις πλαστογραφιών.


•Διευκρίνισε ότι στην ενδοχώρα δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας που να μην μένει σε στεγασμένο χώρο και να μην έχει θέρμανση. Εξαίρεση αποτελούν 100 σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο Ελληνικό, οι οποίες, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, είναι χειμερινού τύπου, με θέρμανση.


•Μέχρι τον Απρίλιο θα προκηρύξει 8.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα, τις οποίες θα διαχειρίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι θέσεις αυτές θα προστεθούν στο πρόγραμμα των 20.000 ατόμων που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, κατά τον κ. Μουζάλα, υλοποιείται αυτές τις ημέρες «σε συνεργασία με τον δήμο Λιβαδειάς, όπου έχουν βρεθεί διαμερίσματα για τη φιλοξενία προσφύγων αντί για καμπ», ενώ αντίστοιχο θα είναι και το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από το νέο έτος στην Κρήτη.


•Μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα καταργήσει το συσσίτιο στις δομές φιλοξενίας, θα εγκαταστήσει κουζίνες σε κάθε σπίτι και θα παρέχει μετρητά στους διαμένοντες στις δομές. Το πρόγραμμα διανομής μετρητών «θα πρέπει να έρθει σε αρμονία με τις εθνικές πολιτικές, για παράδειγμα τα μετρητά δεν μπορούν να υπερβαίνουν ανά οικογένεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ισχύει για τους Έλληνες», όπως παρατήρησε ο υπουργός. Θα είναι περί τα 400 ευρώ το μήνα που θα παίρνει κάθε μετανάστης.


•Τέλος τόνισε ότι στα νησιά, είτε να φτιάξουν μικρούς χώρους, καινούριους με διώροφα σπιτάκια, είτε να επεκτείνουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις». Και θα δημιουργήσει χώρους κράτησης για 100 έως 200 άτομα, κλειστού τύπου. Κάτι σαν Αμυγδαλέζες στα νησιά δηλαδή


•Ο κ. Μουζάλας περιέγραψε ένα νέο φαινόμενο που εμφανίζεται στην Ελλάδα, τις «ασυνόδευτες νύφες», όπως το χαρακτήρισε. Πρόκειται για ανήλικα κορίτσια που έχουν παντρευτεί ενήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Τα ζευγάρια αυτά δεν γίνονται δεκτά από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «γιατί ο γάμος τους δεν αναγνωρίζεται». Εξαίρεση αποτελεί η Ιρλανδία, όπου τους δέχονται «αλλά λένε ότι ο άνδρας θα πρέπει να περάσει δικαστήριο για βιασμό γιατί η γυναίκα είναι ανήλικη». Την ίδια ώρα τα κορίτσια δεν μπορούν να γίνουν δεκτά ούτε ως ασυνόδευτα ανήλικα, γιατί έφτασαν στην Ελλάδα συνοδευόμενες από τον άνδρα τους. Σήμερα υπάρχουν 70 τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα. Όπως σχολίασε ο κ. Μουζάλας, «στην Ευρώπη το ίδιο που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να μην πάρουν το ζευγάρι, το χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να μην δεχτούν ούτε την κοπέλα. Έχει φοβερή πολυπλοκότητα το θέμα αυτό και είναι απίστευτο το πώς τα πολιτισμικά μας μοντέλα μπλέκονται».


Διαβάζοντας κάποιος όλα αυτά δεν χρειάζεται να ασκήσει κριτική για την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό που βλέπει είναι ότι ο Μουζάλας και η παρέα του αποφάσισαν ότι οι χιλιάδες μετανάστες θα μείνουν εδώ, θα διαμένουν σε διαμερίσματα, θα παίρνουν 400 ευρώ το μήνα, θα έχουν ηλεκτρονικές κάρτες, θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία κανονικά. Και γενικώς θα γίνουν Έλληνες ή και καλύτεροι από Έλληνες, διότι πόσοι εργαζόμενοι παίρνουν σήμερα 400 ευρώ το μήνα και στην ώρα τους; Πόσοι άνεργοι παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ; Πόσοι νέοι σηκώνονται και φεύγουν από την Ελλάδα γιατί εδώ βλέπουν ότι δεν έχουν κανένα μέλλον;


Και το κυριότερο
Με τις ανακοινώσεις του Μουζάλα δεν στέλνεται ένα μήνυμα στους Σύρους, τους Πακιστανούς, τους Αφγανούς και τους... Βενεζουελάνους να έρθουν στη Γη της Επαγγελίας που λέγεται Ελλάδα; 


Που θα βρουν τζάμπα στέγη και 400 ευρώ το μήνα;


Ελάτε στη χώρα που οι μετανάστες... λιάζονται. Ο Μουζάλας θα σας κάνει και αέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: