"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Mετεγκατάσταση σε «παλάτι» 1.000 δωματίων για τον Ερντογαν - Κατασκευάστηκε ειδικά για την προεδρική αφεντιά του!!!

Πρόκειται για γενικότερη αναβάθμιση του Ταγίπ Ερντογάν, αφού εκτός του ότι έγινε πρόεδρος της Τουρκίας, αποφάσισε και να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο κτίριο, ένα πραγματικό «παλάτι» 40.000 τ.μ με 1.000 δωμάτια.
Επικρίσεις για την μετεγκατάστασή του σε «παλάτι» 1.000 δωματίων, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώνεται άμεσα, δέχεται διαρκώς ο νέος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν έγινε δωδέκατος πρόεδρος της χώρας στις 10 Αυγούστου και αποφάσισε να σπάσει την παράδοση 91 ετών, σύμφωνα με την οποία οι πρόεδροι της Τουρκίας κατοικούν στο  μέγαρο Τσάνκαγια, στο οποίο εγκαταστάθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ την δεκαετία του 1920. 

 Ο Ερτογάν όμως προτίμησε να μείνει σε ένα νέο τεράστιο κτίριο, έξω από την Αγκυρα, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε στάδιο κατασκευής.

Οπώς ήταν αναμενόμενο, η απόφασή του αυτή έχει προκαλέσει σάλο πολιτικών αντιδράσεων

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της χώρας Κεμάλ Κιλιντζάρογλου δηλώνει ότι οι κοινωνίες σύρονται στο χάος, όταν αψηφούν τις παραδόσεις τους. Ενώ ο εκπρόσωπος του Εθνικιστικού κόμματος υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν επιχειρεί με αυτή τη κίνηση να συγκρθεί με τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Σημειώνεται ότι στο παραδοσιακό προεδρικό μέγαρο θα κατοικήσει ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μαζί με την οικογένειά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: