"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στο Στοίχημα! - Ιδού οι αποδόσεις


Η συνεχιζόμενη ονοματολογία στην οποία έχει επιδοθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, σχετικά με τον νέο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου, έδωσε θαυμάσια ευκαιρία για μια ακόμα τζογαδόρικη πρόκληση, ώστε «το θέμα να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον», όπως αναφέρει στο site της η «Γνωστή Εταιρία Στοιχημάτων» («Wellknown Betting Company» - ναι, αυτό είναι το όνομά της).

Φυσικά, πέρα από τα αναμενόμενα ονόματα όπως αυτό του Φώτη Κουβέλη, του Κώστα Καραμανλή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου (πρόταση του Πάνου Καμμένου), του Κώστα Μήτρογλου (πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου), ή του Ευάγγελου Βενιζέλου (αυτοπροτάθηκε), η εταιρία έχει προσθέσει και μερικά ονόματα-έκπληξη με παραδόξως χαμηλές αποδόσεις – αφού όλα θεωρούνται πιθανά στη χώρα μας.

Για παράδειγμα, όποιος ποντάρει στον Αχιλλέα Μπέο (πρόταση του Δήμου Βόλου), σε περίπτωση εκλογής του, θα έχει απόδοση μόνο 2.35, στην Πετρούλα Σαρτζετάκη 6.30, στη Γοργόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (θα την εκπροσωπεί η Άννα Παναγιωταρέα), 7.90 και στον Σεραφείμ Πειραιώς 1.60.

Έκπληξη επίσης αποτελεί και η παρουσία στη λίστα των υποψηφίων προέδρων, του εθνικού μας Life Coach Πάολο Κοέλιο (απόδοση 10.0), του φιλέλληνα Τζόρτζ Κλούνεϊ (8.50), του ΛεσχοΜπιλντερμπεργκιανού Τζόρτζ Σόρος (5.20), του γνωστού συνθέτη Yanni (12.60).

Όποιος πάντως επιλέξει να ποντάρει στην εκλογή του νέου πολιτειακού άρχοντα, έχει πλήθος επιλογών, αφού εκτός από το όνομα, έχει τη δυνατότητα να στοιχηματίσει για το αν θα εκλεγεί με over ή under ένα συγκεκριμένο αριθμό ψήφων, αν θα είναι άντρας ή γυναίκα, ή αν θα είναι πάνω ή κάτω από 70 ετών.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: