"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


EΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στα ράντζα έστειλε το ΕΚΑΒ o διοικητής του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας!


Απίστευτο και όμως ελληνικό. Διευθυντής Κέντρου Υγείας στην Αχαΐα πέταξε έξω από το ίδρυμα, που διοικεί, τη μονάδα του ΕΚΑΒ που στεγαζόταν εκεί με το πρόσχημα ότι αυτή δεν προβλεπόταν να βρίσκεται εκεί και ότι καταλαμβάνει χώρο στο κτήριο.


Ο λόγος για τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, με εντολή του οποίου ολόκληρος ο εξοπλισμός της μονάδας του ΕΚΑΒ -που στεγαζόταν εκεί επί 25 χρόνια!- μεταφέρθηκε στους διαδρόμους του ιδρύματος!


Είχε προηγηθεί, πριν από πέντε ημέρες, η αποστολή εγγράφου, με το οποίο ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας ενημέρωνε τους ΕΚΑΒίτες διασώστες πως δεν προβλέπεται να έχουν στέγη μέσα στο Κέντρο Υγείας και γι' αυτό τους απαιτούσε να του αδειάσουν τη γωνιά!


Χθες έκπληκτοι οι διασώστες είδαν και στην πράξη τι εννοούσε ο διοικητής του Κέντρου Υγείας της κάτω Αχαΐας, ο οποίος δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τη διοίκηση του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα για τις προθέσεις του.



Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Θεοδωρόπουλου:
«Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας έχει την εντύπωση ότι το κτήριο τού ανήκει και ότι είναι τσιφλίκι του. Δεν λαμβάνει υπόψη του τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής για την παροχή υπηρεσιών του ΕΚΑΒ και πετάει στον δρόμο πραξικοπηματικά έξι διασώστες και το πλήρωμα του ασφενοφόρου που ήταν εκεί επί 25 χρόνια. Καλούμε τους αρμόδιους να επέμβουν σε αυτή την απίστευτη απόφαση που προσβάλλει την αποστολή του ΕΚΑΒ ενώ δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στην περίθαλψη των πολιτών της περιοχής που έχουν ανάγκη», ανέφερε οργισμένος  ο κ. Θεοδωρόπουλος.


«Μετά τις καταγγελίες, έδωσα άμεσα εντολή να τοποθετηθούν τα πράγματα του ΕΚΑΒ ξανά στη θέση τους και ο σταθμός να συνεχίζει τη λειτουργία του στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας», ανέφερε χθές το μεσημέρι στην «Ε» ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕΕ Δυτικής Ελλάδας Τάκης Αντωνακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: