"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ελεύθερος ο γιατρός που συνελήφθη για «φακελάκι»

Ελεύθερος ο γιατρός που συνελήφθη για «φακελάκι» Ελεύθερος, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ, αφέθηκε, μετά την απολογία του σε ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", που συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι ζήτησε και πήρε "φακελάκι" από νεαρό, τον οποίο επρόκειτο να χειρουργήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος πανεπιστημιακός γιατρός, κατά την απολογία του, αρνήθηκε ότι ζήτησε το "φακελάκι", που, σύμφωνα με τη δικογραφία περιείχε 1.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο 20χρονος ασθενής ήταν αυτός που του το προσέφερε ως "δώρο", προκειμένου να τον ευχαριστήσει προκαταβολικά.

Μάλιστα, όπως φέρεται να απολογήθηκε, την ώρα που επέστρεφε τα χρήματα επενέβησαν οι "αδιάφθοροι" της ΕΛ.ΑΣ. και τον συνέλαβαν.

Τελικώς, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι να γίνει η δίκη, με τον μοναδικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος διώκεται για δωροληψία, σε βαθμό κακουργήματος, και ψευδή βεβαίωση (πλημμέλημα), επειδή "βάφτισε" τον ασθενή ως 14χρονο για να μπορέσει να τον χειρουργήσει στην κλινική, στην οποία προΐσταται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: