"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Έχουν χιούμορ Κομανέτσης και Μαξίμου;


Ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε όταν είδε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Ποντίκι», αφού φέρεται ο -πρωθυπουργικός- εαυτός του να σημειώνει... κάμψη.

Την ίδια στιγμή, από το Μαξίμου, έφευγε -σχεδόν με καταπέλτη- μια οργισμένη ανακοίνωση.
«Το άθλιο πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Το Ποντίκι”, οι εμπνευστές του και όσοι κρύβονται πίσω από τους εμπνευστές του, να γνωρίζουν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν άγεται, ούτε φέρεται, ούτε κάμπτεται από κανέναν».

Για να έρθει, αμέσως μετά, η απάντηση του «Ποντικιού»: «Με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Ποντικιού», απαντάμε τα εξής... Φαίνεται ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, εκτός των άλλων, έχουν απωλέσει την αίσθηση του χιούμορ και της πολιτικής σάτιρας που κάνει το “Ποντίκι” εδώ και 35 χρόνια. Ψυχραιμία…».

Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς δεν επιδέχεται κριτικής για την ατσάλινη και άκαμπτη θέλησή του να επιτύχει η χώρα μας – ενώ είναι απόλυτα βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί, θα γίνει, είναι θέμα λίγου χρόνου. Εντάξει, αυτό το λες και χιούμορ. Θα μπορούσαν όλα, όμως, να λυθούν με πραγματικό, με αληθινό, ακέραιο χιούμορ. Θα μπορούσε, λοιπόν, η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου να είναι η εξής, στην περίπτωση που -έπρεπε σώνει και καλά- να απαντηθεί κάτι: «Το αγαπητό “Ποντίκι” να γνωρίζει ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν άγεται, ούτε φέρεται. Βασικά, ούτε... κάμπτεται!».

Εκεί, θα γελούσαμε όλοι και θα λέγαμε, «μπράβο, τουλάχιστον ο πρωθυπουργός μας έχει χιούμορ-τέλος! (Φυσικά, μη λέμε τα ίδια, αν είχε χιούμορ, στο τέλος της ομιλίας του στη ΔΕΘ θα έκανε “Ice bucket challenge”)  
 
Απλώς, τώρα, λέμε: 
«Όποιος έχει τη μύγα, να τη φέρει πίσω, κύριε Σαμαρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: