"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: "Μέχρι τ'αυτιά, βουτηγμένοι είμαστε στα σκατά..."



Προς το τέλος ιουλίου στο άλσος κατάκολου οι bandamadara (και άλλοι πολλοί), και οι 9 μαζί, τα έκαναν «σκατά» για καμιά ώρα στο Port festival. Πιθανότα να μην τους ξέρετε, οπότε τουλάχιστον το ομώνυμο τραγούδι αξίζει τα αυτιά σας για 3:10 εδώ για παραπάνω από 1.600 προβολές. 


Στο Port festival «όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διοχετευτούν σε σχολεία του νομού...». Η ιδέα ήταν απλή, με 2 κιλά μακαρόνια, λάδι κ.λπ. με ό,τι μπορείς, δείχνεις την πραγματική αλληλεγγύη σου στις ιδέες σου και την κοσμοθεωρία σου και φροντίζεις για λίγο κάποιους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Ο καθένας μας δρα ίσως με αυτήν την ιεραρχία, αλλά και ελπίζω ίσως αντίστροφα. Ή μπορεί να λέει ότι δρα, αλλά στην πραγματικότητα απλά να «αντιδρά», επαναστάτης της μερέντας. Στην πραγματικότητα θέλουμε λίγα από πολλούς, μας αρκούν. Γιατί η άλλη μεγάλη αλήθεια ήταν αυτή που αντηχούσε από τα ηχεία «Μέχρι τ' αυτιά, Βουτηγμένοι είμαστε στα σκατά, Δεν παίζουν λεφτά, Κι όσα παίζουν είναι δανεικά...»



Κάπως έτσι «Για ό,τι κακό, το λογαριασμό στον πρωθυπουργό, Κι αν το ξεχνάτε, Μην παραπονιέστε εσείς που δεν πηδάτε...», όταν το 2009 ανέλαβες το υπουργείο οικονομικών είχες 3 δυνατότητες:



α. να πας για τσίπουρα μαζί με τον αλέξη και τον αλέκο και να πέφτει το μηνιάτικο του βουλευτή και να λες για 100 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο (δηλαδή επιπλέον επιβάρυνση στο έλλειμμα άλλα 3δις) και να βαρέσεις πτώχευση, και δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε τίποτα στο κεφάλαιο που ρουφά το αίμα του έλληνα, και να μάθεις να χορεύεις στο ζάλογγο μετρώντας πληθωριστικές δραχμούλες στα τυπογραφεία του κορυδαλλού, που όπως μας ενημέρωναν έγκυροι δημοσιογράφοι της εποχής είχαν πάρει φωτιά (τι να έγιναν άραγε τόσες δραχμούλες ή λες να μην τους ενημέρωσε κανείς και να τυπώνουν ακόμη;) και μετά να φτιάξεις και ένα σχέδιο νόμου για την επιστροφή στο πρώην κατάπτυστο κεφάλαιο των 15 χιλιάδων ελλήνων ομολογιούχων νέων ομολόγων ειδικού σκοπού, γιατί ως γνωστόν το κεφάλαιο είναι οι ξένοι και ας είναι το ίδιο μικροί και αυτοί αλλά κατούρησαν στο πηγάδι (ειδική προσφορά ομόλογα μόνο για έλληνες, γιατί ως γνωστόν οι λοιποί ομοιοπαθείς της αλλοδαπής δεν ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές και αυτοί αναγκαστικά εξακολουθούν να κατατάσσονται στην κατηγορία καπιταλιστικά γουρούνια ). Φυσικά το 2014 κάνεις μια επίσκεψη στο άγιο όρος και βαπτίζεσαι στη θεϊκή επιφοίτηση ότι «το ευρώ είναι μονόδρομος»!!! και έχεις γράψει την απλή αναλογική και τις ιδεολογικές μαοϊκές παπαριές σου starx: σου.



ή β. να το σκάσεις νύχτα όπως ο κωστάκης ο reformer, και να πας για πιτόγυρα άνευ επιστροφής και να αφήσεις την πατάτα στο γίγαντα βενιζέλο τον μέγα να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση-τσαμπουκά (όπως βαρουφάκης said στο τραπέζι του πόκερ) και μετά να παρακαλάς γονατιστός να ξαναγυρίσουν και να στείλουν λαλάκια για τα ΑΤΜ όπως τον ιούνιο του 2011 παρέα με τον σαμαρά στα ζάππεια 1, 2, 3 sequel, και μετά ξανά λαλάκια με αεροπλάνα και νταλίκες στις διπλές εκλογές του 2012, γιατί όπως λέει και ο «σοφός» αλαζόνας πρόεδρος του πασόκ 8%, αν το 2007 είχε εκλεγεί πρόεδρος του πασόκ η ελλάδα θα ήταν αλλιώς, δηλαδή εννοεί θα απολαμβάναμε: δραχμή, ελιά και μπένυ βασιλιά (και όχι απλώς αντιπροεδράκο). Και εννοείται με τη μοιρασιά 4-2-1 να διορίσεις τον υπουργό της χαρτοπετσέτας που είχε στείλει 2 μέρες πριν τις εκλογες του 09 report ότι το έλλειμμα θα είναι μόλις 6% ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο στα ΕΛΠΕ με ειδική αποστολή να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του και να τα χρεοκοπήσει και αυτά ή να ξανάφερνες τον αλογοσκούφη να αναθεωρήσει το ΑΕΠ 25% ψηλότερα, όπως το 2006, γιατί είσαι ιδιοφυΐα και μας αξίζεις. Και πετάς και ένα «ουδείς αναμάρτητος» για τις μαλακίες που είχες υποσχεθεί προεκλογικά δις και δις στα κορόιδα γιατί είσαι ο αντώνης ο μάγκας ο σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα.



ή γ. να βγάλεις το κομπιουτεράκι και να υπολογίσεις 300 δις χρέος με μέση λήξη χρέους τα 5,4 χρόνια και ότι ο προηγούμενος υπουργός κος παπαθανασίου είχε δανειστεί για το 2009 μόλις 105 δις αντί της πρόβλεψης 42 δις (!!!) και έλλειμμα 36 δις ευρώ και 15,6% του αεπ αντί για 6% που σημείωνε στις χαρτοπετσέτες που έστελνε στον μπαρόζο, και με ανάγκες για πληρωμές χρέους για το 2010 κοντά άλλα 30 δις και έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κοντά 36 δις (εμπορικό έλλειμμα 26 δις) και κόστος μισθών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων 30 δις και να έχεις 40 χιλιάδες stagers να βγάζουν όλη τη δουλειά, και καθαρά έσοδα τακτικού προϋπολογισμού 48,5 δις, φαρμακευτική δαπάνη 5 δις, και με μειωμένες στα 14,9 εκ αφίξεις τουριστών, και με τους εφοριακούς να παίζουν 4-4-2 με τους φορολογούμενους για τη δική τους τσέπη, και η φοροδιαφυγή στα καύσιμα να κοντεύει τα 2 δις χαλαρά, και η ύφεση στο 2%. Η πραγματικότητα.



Όποιος βέβαια αντώνης ή βαγγέλης αντί για την πραγματικότητα ήθελε εκλογές, μπορούσε να τις προκαλέσει για τον πρόεδρο της δημοκρατίας, στις 3 φεβρουαρίου του 2010 αντί για τους 266 ψήφους που πήρε στη βουλή. Αν προκαλούσε όμως εκλογές κανείς παπανδρέου και παπακωσταντίνου και ραγκούσης δεν θα ειχαν πάρει το μνημόνιο, και θα έπρεπε να το πάρει ο επόμενος. Και τότε ποια μονταζέρα θα εξιστορούσε την άνοιξη του '10 ότι ο γαπ εκλέγηκε με 10% μπροστά γιατί τον 7ο του ΄09 είχε πει σε μια συγκέντρωση 2 χιλιάδων πολιτών στην κοζάνη ότι «λεφτά υπάρχουν» -2 λέξεις- τέλος, κόψε τα υπόλοιπα, βάλε μπρος πίσω να παίζουν συνέχεια. Δεν το θυμάσαι, ρε κορόιδο, ότι τον ψήφισες γιατί τον είχες ακούσει στην κοζάνη; Είδες τι καλά για εσένα που σου το θύμισα εγώ πως σε εξαπάτησε εσένα και τους υπόλοιπους 3.012.541 ψοφο-φόρους. Ή ποιος πανικόβλητος εγκέφαλος θα μέτραγε ότι μπήκαμε τον 4ο του ΄10 στο μνημόνιο γιατί τον 9ο του ίδιου έτους (μήνες μετά) η ελστάτ «πλαστογράφησε» προς τα πάνω το έλλειμμα του 9 στο 15,6% και θα εξακολουθείς 4 χρόνια μετά να λες τις ίδιες παπαριές στο πόπολο;



Στο debate του 2009 ενώ όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ξέρουν ότι ο τιτανικός έχει πέσει στα βράχια και ότι στα ταμεία δεν υπάρχει σάλιο κανείς δεν ρωτά έστω: «πόσο είναι το έλλειμμα, κε καραμανλή»;  


Δοκίμασε μόνο ο παπανδρέου στην τελευταία ερώτησή του «Θέλω να μου πείτε αν αυτά τα νούμερα, αυτοί οι αριθμοί είναι πραγματικοί, αν είναι αληθινοί, ή αν κρύβονται άλλοι αριθμοί τους οποίους εμείς θα ανακαλύψουμε», και η απάντηση του κου θωρακισμένη οικονομία ήταν «Είναι διατεθειμένοι οι πολίτες να δεχθούν μια υπεύθυνη πολιτική, που λέει ότι ναι, έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια, αλλά πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις για να πάμε την οικονομία σε υγεία και τα δημόσια οικονομικά μας νοικοκυρεμένα, ή όχι;» Δηλαδή χέστηκε η φοράδα στο αλώνι και κάνει ζέστη. Στην ίδια φάση ο τσίπρας, η αλέκα, ο καρατζαφέρ, η χούκλη, η πετρούλα, εγώ και εσύ. Και επίσης κανένας έλληνας πολίτης δεν έκανε την ίδια ερώτηση ή κανένας ''επιτυχημένος'' προβόπουλος δεν βγήκε να πει την πικρή αλήθεια τότε για να μπορεί να θεατρινίζει τα φληναφήματα και τους κοπετούς του μετά.



Στις 22/11/2008 ο καρακούσης περιγράφει 2 χρόνια πριν, στο βήμα της εποχής ό,τι επακολούθησε μέχρι και το μηχανισμό στήριξης, Πρέπει να το έχει ξεχάσει πια, στο ψυχαραίικο οι αριθμοί δεν βγαίνουν, αλλά δεν χρειάζονται μηχανισμό στήριξης, για αυτούς υπάρχουν τα θαλασσοδάνεια από τους φίλιους «πετυχημένους» τραπεζίτες των χρεοκοπημένων τραπεζών.



Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ (αντί για τα 18 δις ισοδύναμα μέτρα του κου ζαππείου 1, 2, 3), επειδή δεν παίζουν λεφτά και τα σκατά δεν μετράνε ως νομισματική μονάδα.  


Επειδή οι bandamadara της κυβέρνησης και οι bandamadara συμπολίτες μας αρνούνται να απαντήσουν: πού σκατά πάνε τόσοι φόροι και δανεικά;  


Θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη να πληρώσουμε για μια ακόμη φορά ένα τεράστιο σπάταλο κομματικό κράτος σε «δράση» και σε σύνταξη. 


Ο ετήσιος μισθός του κου χαρτοπετσέτα ως προέδρου των ΕΛΠΕ είναι 100 χιλιάρικα καβάτζα συν τη βουλευτική σύνταξη συν ότι προαιρείσθαι, και οι μισθοί 675 χιλιάδων και συντάξεις 449 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων είναι 17,7δις + 0.6 δις, και επίσης άλλα 13 δις επιδότηση στα λοιπά χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ κ.λπ. σε σύνολο 42 δις πρωτογενών δαπανών.  


Με ανεργία 26% και το παντελόνι τρύπιο στις τσέπες οι άνεργοι πληρώνουν τις συντάξεις των 267 χιλιάδων που αποχώρησαν από το δημόσιο πρόωρα τα 4 τελευταία χρόνια και κάνουν παρέα στους προηγούμενους μεταφέροντας το κόστος τους από το κελί στο excell με τις δαπάνες μισθών, στο κελί που αναγράφει δαπάνες για συντάξεις, ανοίγοντας στους ίδιους το κελί της φτώχειας και της απόγνωσης


Το μόνο κόστος που γλίτωσε ο υπουργός οικονομικών ήταν το κόστος για τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούσαν στις εργασίες τους οι 267 χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι δ.υ. Και η ανάπτυξη συνεχίζεται με πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μόλις 6,8 δις, όταν ο καταραμένος παπακωσταντίνου το 2010 είχε μέσα στη χρεοκοπία ΠΔΕ 10,3δις, μπας σπρώξει λίγο το κάρο.



Και ελπίζοντας ότι δεν τσάντισα κανέναν από τους bandamadara για το αυθαίρετο της ερμηνείας, ακούω ξανά: 

 «Μέχρι τ'αυτιά, Βουτηγμένοι είμαστε στα σκατά, Δεν παίζουν λεφτά, Κι όσα παίζουν, αντιβιοτικά...» Γιατί τα τελευταία χρόνια εξακολουθούμε να βάζουμε το κάρο να σπρώξει το βόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: