"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"Επίγεια σοφία"

Αφιερωμένη στον  "αόρατο" και  , "μη ευλογημένο" καπετάνιο μου, στον "αόρατο" και "μη ευλογημένο" λειτουργό - κόσμημα της Ελληνικής Δημοσιογραφίας που σήμερα έχει γενέθλια 

Χρόνια πολλά κύριε Κωστα Καββαθά 

(Οι αναρτήσεις της ημέρας θα κλείσουν το βράδυ στις 23:00  μέ ένα προφητικό του  άρθρο-δυναμίτη...)  


Oλα όσα τραβάει η Ελληνίτσα  συνέβησαν όχι επειδή κάποιος έφταιγε αλλά, επειδή Πρωθυπουργοί και υπουργοί έλλειπαν τα τελευταία 38 χρόνια απ’ το σπίτι για δουλειές, έστω και αν ο κ. Πάγκαλος επιμένει ότι ήταν στην Ελλάδα και τα φάγαμε μαζί. Όλα όσα συνέβησαν από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα (Αλλαγή, Επανίδρυση, Εκσυγχρονισμός καθώς και η πληθώρα των δρόμων προς την 3η και 4η Παρακαμπτήριο προς τον Σοσιαλισμό, την Λεωφόρο Νεοφιλελευθερισμού κλπ) ήταν τυχαία γεγονότα τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με τις «δράσεις» των ως άνω. 

Μετά από κοντά τέσσερις δεκαετίες ανάπτυξης με δανεικά, μία παραίσθηση Ολυμπιακών και, με πολιτικές πρωτοβουλίες, η οργάνωση και  εκτέλεση των οποίων θύμιζε κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου, η χώρα γονάτισε. Εκτός απ’ τα κομματόσκυλα, στο γεμάτο πληγές σώμα της αφόδευσε η πιο ξευτιλισμένη κοινωνική τάξη της νεοελλάδας: αυτή του τραχανοπλαγιάδικου lifestyle. Οι οθόνες της τηλεόρασης και οι σελίδες των εντύπων  της κλειδαρότρυπας, έδωσαν τον τόνο. Τα υποπροϊόντα του εκπαιδευτικού συστήματος «την  άκουσαν» μοντέλες και face controllers. Γέμισε ο τόπος ξανθιές βίζιτες (με μαύρες ρίζες), οι οθόνες πλημμύρισαν γυναικείο κρέας και ανδρόγυνα σε κατάσταση συνεχούς, μανιακής ευτυχίας.
Για 38 χρόνια, κάτω απ’ την επίβλεψη των 5,5 προφητών της μεταπολίτευσης, η Δημοκρατία μετατράπηκε σε καρικατούρα της Ιδέας καθώς, στρατοί γαλαζοπράσινων «αγωνιστών», κολεγιόπαιδων και  pink υπουργών, γραμματέων και «συμβούλων» κατέλαβαν το κράτος μετατρέποντας το σε ένα μεταμοντέρνο οίκο ανοχής. Οι δημόσιες υπηρεσίες γέμισαν σακάκια. Ένα που φορούσε ο βολεμένος κι’ άλλο στη κρεμάστρα για το «μόλις βγήκε, θα επιστρέψει, το σακάκι του είναι εδώ»

 
Ο καιρός γαρ εγγύς! Μία νέα εποχή ανατέλλει για την Ελλάδα καθώς, τη θέση των Λουί Βουιτόν και Λουμπουτέν στη κυβέρνηση θα καταλάβουν τα Ζανέτος, τα Zara και τα Μάρκς εντ Σπένσερ...
 

Προσοχή, Προσοχή. O γαλάζιος ελληνικός ουρανός υποχωρεί και δεν υπάρχει τίποτα να τον κρατήσει.
(Από το Τεύχος 107 των "τεσσάρων τροχών του... Αυγούστου του 1979 παρακαλώ!)

Απορία αδαούς προς γνωστή κλώσσα:
Τα Αρχαία Ελληνικά και άλλες πέντε “νεκρές” γλώσσες, θα διδάσκονται (μετά από επιλογή των μαθητών) στα Δημοτικά σχολεία στην Αγγλία. Εδώ κλώσσα μου γιατί δεν διδάσκονται;


Εμείς τους επιλέξαμε και, δείτε που καταλήξαμε. Να έχουμε κυβερνήσεις που ο Λαός τις φοβάται αντί οι κυβερνήσεις να φοβούνται τον Λαό. Γιατί έγινε αυτό; Διότι υποκύψαμε στις «μπέμπες», στις «μερσεντέ»και στα «μπεμβέ». Διότι μας έκαναν να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και που πάμε. Διότι αφήσαμε αυτά τα καρτούν και άλλα που έχω δεκάδες φορές αναφέρει να ρουφήξουν κάθε ικμάδα ζωής απ’ το σώμα της χώρας. Διότι, από κάποια στιγμή και μετά, τη «μόρφωση» μας ανέλαβαν τα ελιαμεπ και οι ΜΚΟ, τα ιδρύματα, τα funds, οι λαϊφσταϊλάδες και οι Αργυραμοιβοί. Ω, οι Αργυραμοιβοί. Η πανούκλα της Γης! Η πιο άγρια αρρώστια που μπορεί να σκεφτεί το πιο άρρωστο μυαλό.


Περισσότερος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΕΔΩ και φυσικά στο προσωπικό του ιστολόγιο δηλ. ΕΔΩ


1 σχόλιο:

Μάνος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ