"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Mεγάλη και στην αγραμματοσύνη - Οι Βρετανοί πιτσιρικάδες γνωρίζουν τον Ζούκεμπεργκ και αγνοούν τον Αινστάιν ενώ νομίζουν οτι ο νόμος της βαρύτητας ανακαλύφθηκε απο τον δήμαρχο του Λονδίνου

Ερευνα της Haier σε 1.000 παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών αποκάλυψε τα κενά των μαθητών στη Βρετανία, οι οποίοι αναγνωρίζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό το πρόσωπο του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ (68%) σε σύγκριση με εκείνο του φυσικού Αλμπερτ Αϊνστάιν (45%).

Οσο για τη βαρύτητα, το ένα τρίτο των 5χρονων Βρετανών όχι μόνο αγνοούν τον Ισαάκ Νεύτωνα, αλλά νομίζουν ότι η βαρύτητα ανακαλύφθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου! Μάλιστα το ένα τέταρτο των μαθητών ηλικίας οκτώ ετών (23,83%) πιστεύουν ότι εφευρέτης της τηλεόρασης είναι ο πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον.

«Είναι εντυπωσιακό να ανακαλύπτεις ότι τα σημερινά παιδιά γνωρίζουν δημοφιλή πρόσωπα όπως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από άνδρες και γυναίκες που έκαναν ανακαλύψεις-ορόσημα που έφεραν την επανάσταση στον σύγχρονο κόσμο».

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: