"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


B.KOΡΕΑ: εκτέλεση με όλμο, για κατανάλωση αλκοόλ στην περίοδο εθνικού πένθους - Θα στείλει συγχαρητήρια ο τεθλημένος Περισσός?


Όταν πέθανε και κηδεύτηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ η χώρα έπεσε σε έναν πολυήμερο εθνικό σπαρακτικό θρήνο ο οποίος ήταν υποχρεωτικός ακόμα και για όσους τα δάκρυα είχαν στερέψει.

Όσοι δεν εμφανίζονταν να θρηνούν αρκετά στο διήμερο της είδησης του θανάτου και της κηδείας του δικτάτορα, είχαν ποινή έξη μηνών καταναγκαστικών έργων σε στρατόπεδα γκουλάγκ, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Τσοσούν της Νότιας Κορέας.

Επιπλέον, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας , επέβαλλε πένθος 100 ημερών στα 25 εκατομμύρια πληθυσμού της χώρας, με εντολή να απέχουν όλοι από κάθε είδους «ευχάριστη δραστηριότητα» όπως είναι το αλκοόλ και η σεξουαλική ευχαρίστηση. Η παραμικρή παραβίαση αυτού του κανόνα ισοδυναμούσε με θανατική ποινή.
 
Έτσι, ο Κιμ Κχολ, πρώην υπουργός άμυνας του καθεστώτος Βόρειας Κορέας που «προσέβαλλε τη μνήμη του Αγαπητού Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ» καταναλώνοντας αλκοόλ στην περίοδο του πένθους αυτού, εκτελέστηκε με όλμο (!) μετά από διαταγή του νέου ηγέτη (και γιού του θανόντος ηγέτη) Κιμ Γιονγκ Αν.

Ο άτυχος πρώην υπουργός υποχρεώθηκε να στηθεί σε σημείο όπου τον σημάδευε όλμος και εκτελέστηκε με τον τρόπο που είχε διατάξει ο Κιμ Κχολ: «να σβηστεί, χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω του, ούτε από τα μαλλιά του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: