"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Αγνωστο πόσοι έχουν λάβει συνδικαλιστικές συντάξεις !

Αδυναμία να δώσει στοιχεία στη Βουλή για όσους έχουν λάβει συνδικαλιστικές συντάξεις, δηλώνει το υπουργείο Εργασίας

Σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι «στο μηχανογραφικό αρχείο που τηρείται για τους συνταξιούχους του τέως Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων, το οποίο έχει συγχωνευθεί από το 1999 στο ΙΚΑ–ΤΕΑΜ, δεν υπάρχει ένδειξη που να διαχωρίζει τους συνταξιούχους λόγω συνδικαλιστικής δράσης». 

Οπως αναφέρει ο κ. Βρούτσης, «ονομαστικά στοιχεία θα υπάρξουν αφού γίνει η επεξεργασία και ο διαχωρισμός των εν λόγω συνταξιούχων από τους αντίστοιχους ατομικούς φακέλους που τηρούνται στα αρμόδια υποκαταστήματα του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, από τα οποία εξυπηρετείται το τέως ΕΤΕΑΜ». Το έγγραφο του υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει 22 βουλευτές της Ν.Δ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: