"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡKIA: ο «καλοπληρωτής» του ΔΝΤ

ΑΓΚΥΡΑ Η Τουρκία είναι πιθανόν να αποπληρώσει το υπόλοιπο του χρέους της, ύψους 6 δισ. δολαρίων, προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ως το τέλος του 2012, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Πριν από οκτώ χρόνια είχαμε χρέος 23,5 δισ. δολαρίων. Αυτή τη στιγμή τα χρήματα που οφείλουμε στο ΔΝΤ είναι 6 δισ. δολάρια και εκτιμώ ότι προς το τέλος του 2012 θα έχουμε τελειώσει με όλα τα χρέη μας» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο κ. Ερντογάν.

Η χώρα χρειαζόταν ένα πακέτο του ΔΝΤ για να τη βοηθήσει στην ανάκαμψη από την οικονομική κρίση το διάστημα 2000-2001. Η κυβέρνηση των μετριοπαθών ισλαμιστών διανύει περίοδο ανάπτυξης από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2002 και έχει κατορθώσει τα τρία τελευταία χρόνια να προχωρήσει χωρίς τη διακανονιστική παρουσία του ΔΝΤ.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: