"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Απίστευτο: Ελλείψει ανταλλακτικών βγαίνουν εκτός λειτουργίας τα φανάρια - Απειλή κυκλοφοριακού χάους

Κυκλοφοριακό κοµφούζιο λόγω Siemens προκλήθηκε χθες σε κεντρικούς δρόµους της Αθήνας, καθώς ελλείψει ανταλλακτικών τα φανάρια έβγαιναν εκτός λειτουργίας.

Από το υπουργείο Υποδοµών προσπαθούν να λύσουν το πρόβληµα µεταφέροντας ανταλλακτικά από τοένα φανάρι στο άλλο, αφού πλέον έχουν ξεµείνει από ανταλλακτικά και εξαρτήµατα (!)

Σύµφωνα µε πηγές τού υπουργείου, αν µέσα σε 10 µέρες το θέµα δεν λυθεί µε πολιτική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει εάν µπορεί ή όχι η Siemens να παίρνει µέρος σε διαγωνισµούς, τότε 1.400 φανάρια –από τα συνολικά 2.000 που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο – θα αρχίσουν να υπολειτουργούν. Αυτό σηµαίνει ότι θα υπάρχει πρόβληµα µε την ασφάλεια των οδηγών στους δρόµους, αφού θα υπολειτουργούνοι 1.000 µηχανικοί ρυθµιστές που ελέγχουν τα φανάρια.

Οι συµβάσεις για τη συντήρηση της σηµατοδότησης έληξαν τον περασµένο Ιούνιο – µία ύψους 6εκατοµµυρίων ευρώ και άλλες δύο ύψους 1 εκατοµµυρίου ευρώ η καθεµιά. Το πρόβληµα που έχει προκύψει είναι ότι τα τελευταία χρόνια το έργο αυτό είχε αναλάβει η Siemens µε τη δική της τεχνολογία και επί της ουσίας όλα τα προηγούµενα χρόνια γινόταν µε απευθείας ανάθεση.

Σύµφωνα µε πηγές τού υπουργείου Υποδοµών, την περασµένη εβδοµάδα στον διαγωνισµό για τον εξειδικευµένο εξοπλισµό κατέβηκε η Siemens µε µια άλλη εταιρεία,η οποία ωστόσο δεν προσκόµισε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά,µε συνέπεια ο διαγωνισµός να κατοχυρωθεί υπέρ της Siemens... Mέχρι στιγµής όµως κανείς δεν βάζει την υπογραφή του για να ξεµπλοκάρει η κατάσταση. Μόνο για τον διαγωνισµό που αφορά το συµβατικό υλικό επιλέχτηκε άλλη εταιρεία.

Το πρόβληµαπαραδέχτηκε χθες και ο υπουργόςΥποδοµών κ. ∆ηµήτρης Ρέππας µιλώντας στον ραδιοφωνικόσταθµόΡάδιο 9. «Εγινε συντήρηση για αρκετό καιρό χρησιµοποιώντας εξαρτήµατα και ανταλλακτικά απόάλλα φανάρια, αλλά είµαστε σε οριακό σηµείο», τόνισε χαρακτηριστικά. «Η µη υπογραφή - εκτέλεση τού έργου από τη Siemens έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση µε κάποια προβλήµατα τα οποία νοµίζω ότι τις επόµενες µέρες θα αντιµετωπίσουµε».

Οι δρόµοι
Σύµφωνα µε την Τροχαία Αθηνών από χθες δεν λειτουργούν τα φανάρια στη Μεσογείων (στούψος του Γενικού Κρατικού Νοσοκοµείου Αθηνών και του Νοµισµατοκοπείου), στην Κηφισίας (στο ύψος του ΚΑΤ), στησυµβολήτηςΒασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαµαντοπούλου, στην Πειραιώς(στη γέφυρα του Μοσχάτου) και στη Β. Κωνσταντίνου και Αρδηττού.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: