Μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας, η διαφορά είναι μεγάλη για να θεωρηθούν οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου συνήθεις πολιτικές υπερβολές.
Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια
«Είμαστε προσηλωμένοι στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας με κοινωνική δικαιοσύνη και αναπτυξιακή πορεία».
Αυτά διαβεβαίωσε πως συμβαίνουν στην Ελλάδα ο κ. πρωθυπουργός τον ομόλογό του στην Αυστρία στην πρόσφατη συνάντησή τους
Μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας, η διαφορά είναι μεγάλη για να θεωρηθούν οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου συνήθεις πολιτικές υπερβολές.
Μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας, η διαφορά είναι μεγάλη για να θεωρηθούν οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου συνήθεις πολιτικές υπερβολές.
ΠΟΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ έχει σχεδιαστεί; Ποιος την έκανε και πότε την ανακοίνωσε;
Πάρτε για παράδειγμα τον τουρισμό, που θεωρείται τομέας υψίστης σημασίας και προτεραιότητας καθώς οι παρεμβάσεις μπορούν να υλοποιηθούν σχετικά σύντομα. Αντικαταστάθηκε η αρμοδία για τον τουρισμό υφυπουργός και τοποθετήθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης. Ωραίο το γραφείο που είχε φτιάξει η κ. Γκερέκου, αλλά όπως κι αυτή, έτσι και ο αντικαταστάτης της δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα για τον τουρισμό!
Σχεδιάζουμε μήπως κάτι για τη ναυτιλία, τον δεύτερο πυλώνα εσόδων της ελληνικής οικονομίας; Εδώ η ναυτιλία έχει γίνει μπαλάκι και περιφέρεται από υπουργείο σε υπουργείο για να καταλήξει προς το παρόν στο Προστασίας του Πολίτη!
Σχεδιάζουμε μήπως κάτι για την οικοδομική δραστηριότητα που συμπληρώνει το τρίπτυχο της ελληνικής ανάπτυξης; Απολύτως τίποτα και αισίως τα λιμνάζοντα στα αζήτητα νεόδμητα διαμερίσματα ξεπερνούν τις 200.000.
ΚΙΝΕΙΤΑΙ μήπως κάτι στη βιομηχανία; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία Απριλίου της Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 0,8% και σε δωδεκάμηνη βάση στη μεν Ευρωζώνη έτρεχε 9,5%, ενώ στην Ε.Ε. των 27 με 7,8%. Πρωταθλητές σε ρυθμό ανάπτυξης η Εσθονία με 18,3%, η Ολλανδία με 14,7% και ακολουθεί η Γερμανία με 13,9%. Αρνητική ανάπτυξη παρουσίασαν μόνο τρεις χώρες. Πρώτη και καλύτερη η Ελλάδα με -6,4%, μετά η Ιρλανδία με -2,8% και τρίτη η Βουλγαρία με -2,6%.
«ΑΝΕΜΕΝΑ ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις θα απέσυραν τα κεφάλαιά τους από τη Βουλγαρία εξαιτίας της κρίσης», ανέφερε σε συνέντευξή του σε βουλγαρικά μέσα ο εκτελεστικός διευθυντής του κρατικού Invest Bulgaria Agency, B. Stefanov, αλλά, όπως εξήγησε, «η κατάσταση είναι μάλλον αντίθετη. Το ελληνικό κεφάλαιο στη Βουλγαρία, κατά την τελευταία χρονική περίοδο, αυξήθηκε έστω και οριακά και αυτό συνέβη γιατί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως είναι λογικό, πολλές εταιρείες αναζητούν ευκαιρίες για μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων τους σε ένα πιο ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον».
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ η Βουλγαρία θεωρείται ασφαλέστερο επενδυτικό περιβάλλον από τους Έλληνες επιχειρηματίες, ποιος και από ποιον περιμένει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα;
Θα δοθούν λέει κίνητρα για επενδύσεις τώρα με τις αποκρατικοποιήσεις. Δηλαδή, θα αγοράσει κάποιος τον ΟΣΕ και την ΕΥΔΑΠ και θα κάνει ανάπτυξη προσλαμβάνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους; Μήπως κοροϊδευόμαστε, τη στιγμή που το πιθανότερο είναι η μείωση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας;
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ανήσυχοι και εμφανώς ενοχλημένοι παρουσιάστηκαν οι επιτηρητές, οι οποίοι που ξεσκόνισαν τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα για την έκρηξη του πληθωρισμού που έφτασε στο 5,4% τον Μάιο. Και επειδή η κ. Κατσέλη έχει εύκολη την απάντηση, ότι αυτό εξηγείται από την αύξηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου στα καύσιμα, οι κ. επιτηρητές δεν συμφωνούν, αναφέροντας ότι η έκρηξη του πληθωρισμού δεν συνδέεται με την αύξηση των φόρων, αλλά περισσότερο με προβλήματα ανταγωνισμού στην αγορά.
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ούτε ανασυγκρότηση υπάρχει, ούτε αναπτυξιακός σχεδιασμός. Τι μας μένει; Μας μένει η κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης!
Εδώ η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια. Η σφαγή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η άγρια συρρίκνωση των μισθών, η ανασφάλιστη εργασία και η εκρηκτική ανεργία θεωρούνται από τον κ. πρωθυπουργό μέτρα κοινωνικά δίκαια!
Υποδουλώθηκε η χώρα και εμείς πρέπει να κάτσουμε φρόνιμα, για να απολαύσει τα ταξίδια του ο πρωθυπουργός Εξωτερικών. Είναι δίκαιο; Δεν νομίζω.
ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ
Ετικέτες
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ,
ΑΠΟΨΕΙΣ,
ΑΥΓΗ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
ΠΑΣΟΚ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου