"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Άντε σε δούμε τώρα Θεοδώρα, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σου...

Γράφει ο Άλκης ο Απόδημος

 

Για όσους δεν κατάλαβαν την γκάφα της Θεοδώρας Τζάκρη, που εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, να τα συνοψίσουμε λίγο τα πράγματα:
 

Ρωτήθηκε η κα Τζάκρη από τον Εθνικό Κήρυκα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπάρχουν οι τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που ο νόμος Θεοδωρικάκου προβλέπει (2 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα την τελευταία 35ετία και να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση το τρέχον ή το προηγούμενο έτος) και απάντησε: «Εμείς θέλουμε να ψηφίζουν όλοι οι απόδημοι. Κακώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτές. Η ΝΔ τις έβαλε και εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση θα τις άρουμε αμέσως!»
 

Πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την κα Τζάκρη! 

Ποια είναι η αλήθεια; 

Όντως ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε να ψηφίζουν χωρίς περιορισμούς οι απόδημοι, αλλά ήθελε αυτοί να ψηφίζουν χωριστά, να εκλέγουν 4-5 «δικούς τους» βουλευτές και να μη προσμετράται η ψήφος τους στην επικράτεια. Ήθελε δηλαδή οι απόδημοι Έλληνες να είναι ψηφοφόροι β’ κατηγορίας!
 

Αυτήν τη λεπτομέρεια, βέβαια, ως προς τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Τζάκρη την απέκρυψε, θεωρώντας τους ομογενείς μας κουτορνίθια! 

Οι ομογενείς όμως και καταλαβαίνουν και δεν ξεγελιούνται έτσι εύκολα.
 

Ας έρθει τώρα, μετά τη ρελάνς Βορίδη, στη Βουλή και η ίδια και ο αρχηγός της να εξηγήσουν...

 

 γιατί αντιμετωπίζουν τους απόδημους ως Έλληνες β’ κατηγορίας και δεν θέλουν οι ψήφος τους να είναι ισότιμη με όλων των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: