"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Βαλσαμωμένο πτώμα προς τον οξυδερκή λαό του: "ΜΗΝ ταξισεύετε στην Ελλάδα - Προτιμείστε Σουδάν, Σενεγάλη, Νιγηρία ή Γκάμπια!"

 


Του ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

Το βαλσαμωμένο πτώμα που “κυβερνά” τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζήτησε απ’ τους υπηκόους του να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ένεκα ανησυχιών που εμπνέει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Διαβάζοντας, παρακάτω, στο ρεπορτάζ από το Pronews, την προτίμησή του για χώρες όπως το Σουδάν, η Σενεγάλη, η Νιγηρία και η Γκάμπια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι κυρίαρχη έννοια στο μυαλό του braindead, σε όλα ανεξαιρέτως τα ζητήματα, είναι το …diversity.
 

Αν πω ότι δεν χαίρομαι, για το χορό των κρετίνων [πολιτικών, αναλυτών, δημοσιογράφων] που προσέβλεπαν στον εν λόγω για ….αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας, θα πω ψέμματα και δεν το θέλω.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επεφύλασσε  μια ψυχρολουσία για την Ελλάδα, καθώς έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία που καλεί τους Αμερικανούς να μην έρθουν στη χώρα μας για τουρισμό γιατί έχει πολλά κρούσματα κορωνοϊού, αλλά αντί αυτού να προτιμήσουν χώρες όπως η… Ουγκάντα.
 

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ σαμποτάρουν την πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο στην ιστορία της Ελλάδας, που θα κρίνει πόσα χρόνια θα κάνει η χώρα να ανακάμψει.
 

Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι προσθέτει την Ελλάδα μαζί με άλλες 99 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του και ζήτησε από τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδέψουν σε καμία από αυτές.

 
Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας.
 

Μέχρι την Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε 34 χώρες στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131.
 

Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει αυτήν την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του.

 
Αντίθετα στην κατηγορία 3 βρίσκονται χώρες όπως...

 

 ο Σουδάν, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, Γκάμπια και η Ουγκάντα, χώρες δηλαδή που προφανώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλείς από την Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: