"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Πανηγυείζοντας για τον George Floyd...

Toυ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

“Το Twitter” είναι μια τεράστια μηχανή ελέγχου συνειδήσεων, ένα είδος ηλεκτρονικού κουκλοθέατρου στα χέρια του Jack Dorsey. 

Στην καλύτερη περίπτωση, ο τελευταίος και οι συνεργάτες του επιβάλλουν “τάσεις” και “συναισθήματα” στις μαριονέτες [την …κοινότητα] που χειρίζονται με τις οπτικές τους ίνες. 

Στην χειρότερη, αναφέρονται σε “τάσεις” και “συναισθήματα” κατά το δοκούν και εκ του μη όντος.
 

Εγώ αρνούμαι να πιστέψω ότι οι “συμπολίτες μου” που πανηγυρίζουν αυτή τη στιγμή για την καταδίκη του αστυνομικού για το θάνατο του [σεσημασμένου εγκληματία] George Floyd *, είναι τόσοι πολλοί, ώστε το πράγμα να συνιστά “τάση”. Πάλι, το επίπεδο της εμπλοκής τους είναι τέτοιο [ένα είδος “αναβαθμισμένου” σουσουδισμού της Νέας Εποχής που αναμασά τα κλισέ των radicals] που τίποτα δεν αποκλείεται.

ΥΓ. Αυτό που πάνω απ’ όλα μου έκανε και εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση σ’ αυτή την πολλαπλά μακάβρια υπόθεση είναι...
 
 το …θριαμβευτικά σαρκαστικό ύφος του δολοφονημένου, δίπλα στην επιγραφή “I CAN’T BREATHE”…”

* Το χυδαίο κύμα βίας, λεηλασίας και καταστροφών με αφορμή τον θάνατο του GF, χαρακτηρίζεται πλέον επίσημα “αντιρατσιστικές διαδηλώσεις”. Το παιχνίδι της προπαγάνδας ξεκινάει από την αλλοίωση της επικαιρότητας. Στόχος της όμως είναι πάντα η ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: