"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: O πιο καλός ο μαθητής του Πόλάκη

 

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Περισσότερο ενδιαφέρον και από τις ίδιες τις δηλώσεις του Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων έχει ο τρόπος με τον οποίο το κόμμα του προσπαθεί να τις υποβαθμίσει. 

Ισχυρίζονται ότι η κατακραυγή οφείλεται στη σκόπιμη παρανόηση από πλευράς των επικριτών τους ότι οι εκκαθαρίσεις αφορούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.  

Καμία παρανόηση δεν υπάρχει. Είναι η πολλοστή φορά που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμη και αυτός ο αρχηγός του) εκφράζουν τη δυσφορία τους για την «αστική» δημοκρατία, την κατ’ αυτούς ατελή.

Οι εκκαθαρίσεις που ονειρεύονται οι σταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν τους ανεξάρτητους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, που υπάρχουν για να ελέγχουν και να εμποδίζουν την τυραννία της πλειοψηφίας.  

Μετά την απόπειρα να ελέγξουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και την προσπάθεια να στείλουν στη φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους τους με πλαστές (και φαιδρές) κατηγορίες, όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Τζανακόπουλος.

Η παρέμβασή του, πάντως, είναι χρήσιμη. Εξηγεί και...

 

 κατά κάποιον τρόπο, εικονογραφεί τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στάσιμος και τον Τσίπρα κάτω από τον κανένα, ως προς την καταλληλότητα να κυβερνήσει. 

Ο Τζανακόπουλος αποδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής του Πολάκη…




Δεν υπάρχουν σχόλια: