"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η Τζάκρη στο… Μαξίμου

Του Σταύρου Παπαντωνίου


Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να κάνει η Θεοδώρα Τζάκρη στην κυβέρνηση. Τη συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα», με την οποία ζητούσε την άρση των περιορισμών στην ψήφο αποδήμων, την υποδέχθηκε το Μαξίμου με ανοικτές αγκάλες. 

Η συνέντευξη αναγνώσθηκε, ήδη από την Παρασκευή, από τον Θοδωρή Λιβάνιο που γνωρίζει καλά το θέμα.  

Το Σάββατο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ μετέφερε τη συνέντευξη στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βεβαίως συμφώνησε απoλύτως με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε εντολή να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, όπερ και εγένετο.  

Τώρα δεν ξέρω αν θα ψηφίσει τη ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ –σχεδόν το αποκλείω–, αλλά φαντάζομαι πως η κ. Τζάκρη θα συνταχθεί με την πλειοψηφία, καθώς δεν συμβαίνει ούτε και για βουλευτές της Ν.Δ. που δίνουν συνέντευξη, την επομένη ο πρωθυπουργός να ζητάει ρύθμιση για την ικανοποίηση του αιτήματός τους. Μεγαλεία! 

Πάντως, μετά την παρέμβαση Τζάκρη, σκέφτομαι με συμπάθεια τον Αλέξη Τσίπρα. Το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε και μοιράστηκε σχεδόν σε όλα τα κόμματα. Και στο δικό του μεταπήδησαν τρεις βασικές κατηγορίες (με ελάχιστες εξαιρέσεις για να είμαι δίκαιος): 

α) αυτοί που είδαν κυβερνητικές θέσεις και πήγαν να κάτσουν στην καρέκλα, 

β) οι ανακατωσούρες, που από όπου πέρασαν έκαναν πάντα φασαρίες και φράξιες, 

γ) αυτοί που καταλαβαίνουν από πολιτική όσο καταλαβαίνει ένα παιδί δημοτικού

Σε αυτή την τελευταία κατηγορία...

 

 οφείλεται μάλλον και η νομοθετική ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: