"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Τι δεν καταλαβαίνει ο Τζανακόπουλος μετά την αποκαθήλωση σε χρόνο dt ;



Είσαι ο Νίκος Κοτζιάς. Και ακούς το πρωί της Τετάρτης τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στον Alpha να (σου) λέει: «όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο». 


 Εσύ που δυσφορείς αποφασίζεις να κατέβεις από το τρένο. Και μετά ακούς τον ίδιο Τζανακόπουλο, στην ΕΡΤ αυτή τη φορά, να (σου) λέει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κατέβηκες από το τρένο. Εντάξει, ο κ. Κοτζιάς οφείλει μια εξήγηση για τους λόγους της παραίτησής του, τουλάχιστον για όσους δεν είναι αρκετά ρομαντικοί για να τους αρκεί η ποίηση του Χριστιανόπουλου. Ομως ο κ. Τζανακόπουλος τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει;  


Ο κ. Κοτζιάς άκουσε τον κ. Καμμένο, τον άνθρωπο δηλαδή που έχει υπονομεύσει όσο δεν πάει την –καλή, κακή δεν έχει εδώ σημασία– συμφωνία με την ΠΓΔΜ και τη δουλειά του, να τον κατηγορεί στο Υπουργικό ότι σπαταλά με αδιαφάνεια τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. Και ο Αλέξης Τσίπρας τι είπε; «Αυτά είναι διαπροσωπικές διαφορές, καλύτερα να προχωρήσουμε»  


Διαπροσωπικές διαφορές. Ενας καβγάς μεταξύ δύο πρωτοκλασάτων υπουργών στο Υπουργικό και ενώ γύρω του χορεύουν καταγγελίες για εκατομμύρια, είναι «διαπροσωπικές διαφορές». Μιλάμε για Πρωθυπουργάρα! 


Ο κ. Κοτζιάς βρέθηκε διπλά και τριπλά εκτεθειμένος στο Υπουργικό. Ο κ. Καμμένος τον κατήγγειλε λίγο πολύ σαν κλέφτη, οι υπουργοί Τσακαλώτος, Παππάς κλπ κοιτούσαν το ταβάνι και ο Τσίπρας είπε το αντίστοιχο με αυτό που λένε οι σπίκερ σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όταν βλέπουν τα χουλιγκάνια των προέδρων να τα σπάνε: «αυτά τα πράγματα δεν είναι ωραίο να γίνονται». Και από το Μαξίμου λένε τώρα «δεν το καταλαβαίνουμε, γιατί παραιτήθηκε;». Το είπε ο κ. Τζανακόπουλος, το είπε και ο Πάνος Σκουρλέτης που δεν είναι Μαξίμου αλλά είναι ο άνθρωπος του Τσίπρα στο κόμμα, άρα είναι γραμμή να βγει ο κ. Κοτζιάς ως ο φταίχτης. 


Το σύστημα Μαξίμου μάς περιγράφει τώρα τον μέχρι χθες υπουργό Εξωτερικών της χώρας σαν έναν παράξενο τύπο που ξαφνικά παραιτήθηκε χωρίς να μας πει τον λόγο. Είναι ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς που μέχρι τη Δευτέρα ήταν ο αδιαφιλονίκητος και αμετακίνητος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο αρχιτέκτονας της χιλιοτραγουδισμένης «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» της χώρας και που στο υπουργείο του, πανίσχυρος ων, αποφάσιζε ακόμα και για το πού πρέπει να μπουν οι γλάστρες. Τώρα τον βγάζουν τρελό.  


Τέτοια αποκαθήλωση με τέτοια ταχύτητα είναι σπάνια στα ελληνικά πολιτικά ήθη. Οχι όμως και στα ήθη της κομμουνιστικογεννούς Αριστεράς, που όποιος κριθεί αποσυνάγωγος εξαφανίζεται, σαν να μην υπήρξε. Είναι κρίμα που είμαστε στην ψηφιακή εποχή – σε άλλους καιρούς, θα μπορούσαν να σβήσουν τον κ. Κοτζιά στις φωτογραφίες που δίπλα στον Πρωθυπουργό.  


Τώρα, βέβαια, μπορεί να μην αργήσει η ημέρα που θα ρωτήσουν τον κ. Τζανακόπουλο για τον κ. Κοτζιά και θα απαντήσει: 



«Κοτζιάς; Ποιος Κοτζιάς; Δεν καταλαβαίνω»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: