"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


YΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Απαθείς θεατές μιας ολοκληρωτικής καταστροφής

Γράφει το ΑΝΤΙΝEWS


H Ελλάδα δεν έχει σωτηρία.  


«Καίγεται» στους 100 βαθμούς Τσίπρα υπό σκιά και δεν μπορεί να αντιδράσει. Συμβαίνουν κάθε φορά τόσα κωμικοτραγικά και ταυτόχρονα τόσο καταστροφικά για την πατρίδα μας που δεν ξέρουμε αν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με τη σωτηρία της.


Μέσα σε μία ημέρα,  δείτε τι έχει γίνει για να καταλάβετε πόση ζημιά έχουν προκαλέσει οι Συριζοψεκασμένοι.


Ο διοικητής της ΤτΕ τους στέλνει σαφές μήνυμα ότι πάμε ολοταχώς για τέταρτο μνημόνιο αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους και στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει εμφύλιος. Οι μισοί Συριζαίοι διαρρέουν ότι ο Στουρνάρας είναι… πράκτορας του Κυριάκου και οι άλλοι μισοί ότι πήγε με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο γιατί έδωσε συγχαρητήρια στο οικονομικό επιτελείο επειδή έκλεισαν την αξιολόγηση μετά από 1 χρόνο. Τους τρολάρει και αυτοί δεν ξέρουν τι να υποθέσουν.


Η ίδια η κυβέρνηση μας πούλαγε το παραμύθι της εξόδου στις αγορές άμεσα, ο Τζανακόπουλος το έβλεπε μάλιστα και στο πρώτο τρίμηνο του 2017, μαζί με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Και τώρα ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα βγούμε για επικοινωνιακούς λόγους αλλά αφού πατήσουμε στα πόδια μας. 


Όσο για το χρέος;  


Κατάπιαν αμάσητο το παραμύθι για οριστική λύση η οποία μετατίθεται βεβαίως για το 2018, όπως τους διέταξε ο χερ Σόιμπλε.


Στο χώρο της Δικαιοσύνης επικρατεί αναταραχή εξαιτίας ενός... αστοιχείωτου υπουργού, του… πτυχιούχου Ιατρικής Παύλου Πολάκη. Πρωτοφανείς παρεμβάσεις που σε άλλη, πολιτισμένη χώρα, θα προκαλούσαν παραιτήσεις ή… απολύσεις. Στην Ελλάδα τι γίνεται; Πάει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον υπουργό, τον στηρίζει, τον προτρέπει να συνεχίσει το θεάρεστο έργο των ύβρεων και των παρεμβάσεων και ουσιαστικά υποβαθμίσει το ρόλο των δικαστών αναβαθμίζοντας το ρόλο ενός άσχετου υπουργού και κακού ανθρώπου.


Στο χώρο της υγείας γίνεται της τρελής, καταγγέλλονται τριτοκοσμικές καταστάσεις. Ούτε ανεμιστήρες δεν έχουν στα δωμάτια και ο Τσίπρας τι κάνει; Πάει και εξαγγέλλει χιλιάδες προσλήψεις που γνωρίζει πως ούτε μπορεί να κάνει, ούτε μπορεί να τις πληρώσει. Κοροϊδεύει ένα ολόκληρο σύστημα και χιλιάδες ασθενείς όταν έχει υποβαθμιστεί με τέτοιο τρόπο ο χώρος της υγείας.


Στο υπουργείο Παιδείας ένα απόλυτο μπάχαλο. Τσακώνονται με την Εκκλησία για το αν θα μπει η… Συννεφούλα του Διονυσίου στο μάθημα των Θρησκευτικών λες και είναι από μόνο του σχετικό τραγούδι για τα Θρησκευτικά. Δίνει έτσι δικαίωμα στους ακραίους εκκλησιαστικούς κύκλους να λένε ότι αν δεν εγκριθούν τα βιβλία από την Ιεραρχία δεν θα πάνε στα σχολεία. Και ο Γαβρόγλου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ασχολείται με το ποιο είναι καλύτερο τραγουδάκι, του Άσιμου, του Νιόνιου ή του Αγγελάκα; Είναι αυτός υπουργός Παιδείας;


Μέχρι και στον Πολιτισμό μπάχαλο τα κάνουν. Έκανε στην Ελλάδα καύσωνα και κάποιοι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι έκλεισαν την Ακρόπολη που έρχονται να τη δουν από τα πέρατα του κόσμου. Τότε στην έρημο της Αιγύπτου και στις Πυραμίδες τι θα έπρεπε να κάνουν; Κάθε μέρα… αργία γιατί κάνει ζέστη;


Για τον Τόσκα έχουμε γράψει πολλά. Mετά τα σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο βγήκε να πει ότι… δικαιώθηκε γιατί δεν επέτρεψε τη συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια! Ξύπνα υπουργέ. Το κέντρο οι μπαχαλάκηδες το καίνε όχι οι αστυνομικοί.


Όλα αυτά μέσα σε ένα 24ωρο, για σκεφτείτε τι έχουμε ζήσει όλα αυτά τα 24ωρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


Και το ερώτημα είναι...
 που θα πάει αυτή η κατάσταση. 


Μέχρι πότε θα συνεχίσουμε να είμαστε απαθείς θεατές μιας ολοκληρωτικής καταστροφής που γίνεται σε συνέχειες. 


Είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε; 


Είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευόμαστε ή καλύτερα να γίνουμε… προδότες και να σηκωθούμε να φύγουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: