"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Τι απεικονίζει το μνημείο για τους πεσόντες κηφήνες στην ΕΡΤ που αποκαλύφθηκε σήμερα; (+ Μερακλίδικο video με την Ρ. Μακρή σε... οίστρο και τον Τσακνή να της λέει να σκάσει!!!))



Το μνημείο απεικονίζει τους εργαζόμενους που παγιδεύθηκαν στο ασανσέρ. Κατά πάσα πιθανότητα τη στιγμή που έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, προκλήθηκε μεγάλη πτώση της τάσης του ρεύματος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει γενική διακοπή. Και κάποιο εργαζόμενοι που εκείνη την ώρα κατέβαιναν με το ασανσέρ, κλείστηκαν μέσα. Οπότε, μετά από καιρό, δεν μπορούσαν να απαντήσουν στην ερώτηση «πού ήσουν όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ;» και αυτό έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα τους γιατί οι υπόλοιποι τους θεώρησαν «γερμανοτσολιάδες» και «νεοφιλελεύθερους».

 
Το μνημείο λοιπόν είναι αφιερωμένο σε αυτούς που προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν από το ασανσέρ, ώστε να κατέβουν στο προαύλιο και να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Διονύση Τσακνή, για να τους έχει υπόψιν του ο μελλοντικός πρόεδρος.

 
Γι’ αυτό άλλωστε αντέδρασε τόσο έντονα και η Ραχήλ Μακρή που, ως γνωστόν, εκείνη την εποχή είχε μόνιμη θέση απουσιολόγου στο προαύλιο. 


Μη βλέποντας λοιπόν τους εγκλωβισμένους, έσπευσε να υποθέσει ότι...
 έπεσαν ηρωικά στη μάχη κατά του «μαύρου». 


Οπότε τώρα που το μνημείο τής αποκάλυψε την αλήθεια, δεν το πήρε και τόσο θετικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: