"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Karma is a bitch! (Πρόσφατα περιστατικά από μια χώρα-μπουρδέλο που έχει μάθει να θυμώνει πολύ και να σκέφτεται ελάχιστα )

Aπό τον aNameToCome

 
Όλοι ξέρουμε τον τίμιο αγώνα που έδωσε η κυβέρνησή μας για να αποτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά όπως όλους τους υπόλοιπους τίμιους αγώνες τους οποίους έδωσε, τον αγώνα τον έχασε. Και έτσι νομοθέτησε το άνοιγμα των καταστημάτων την μέρα που θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στο branch και στην θεραπεία του hangover. Με μεγάλη στεναχώρια, όπως όλα τα άλλα που νομοθέτησε παρά τη θέλησή της, αλλά πάντως το ψήφισε. Πώς γίνεται να μην έχουν καταφέρει να επιβάλλουν ούτε μια από τις αρχικές τους θέσεις αλλά να συνεχίζουν να έχουν αυτό το αποφασιστικό ύφος δεν γνωρίζω αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό τώρα.

 
Κάποιοι συνάνθρωποί μας όμως είναι πιο θερμόαιμοι στην προσπάθεια υποστήριξης των απόψεών τους και θεώρησαν λογικό να γρονθοκοπήσουν ένα τυχαίο τουρίστα μπροστά στην οικογένειά του επειδή έκανε το έγκλημα να πάει σε ένα μαγαζί για ψώνια. Έβαλαν λοιπόν την κουκούλα τους και προχώρησαν μέρα μεσημέρι σε μια πράξη αγάπης στο κεντρικό σημείο της πόλης. Γιατί μη μου πείτε τώρα ότι το να φοράς κουκούλα και να χτυπάς απροειδοποίητα τυχαίους τουρίστες δεν είναι μια βαθιά, αγωνιστική πράξη αλληλεγγύης.  


Απορημένος ο Ελληνοαυστραλός τουρίστας προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη και πώς βρέθηκε να αιμορραγεί ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να αγοράσει σουβενίρ και δωράκια χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και κατάλαβε ότι μπορεί να συνεννοηθεί πολύ καλύτερα με τα καγκουρό παρά με τους κατά το ήμισυ συμπατριώτες του.


Ένα φαινομενικά άσχετο αλλά κατά τη γνώμη μας παρόμοιο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή όταν οι κυβερνητικοί βουλευτές Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης θεώρησαν ότι είναι καλή ιδέα να παραστούν σε συγκέντρωση υπέρ της αποφυλάκισης της 29χρόνης Ηριάννας που έχει καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για συμμετοχή της στους Πυρήνες της Φωτιάς. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση δεν το βρήκαν και τόσο καλή ιδέα και έλουσαν τους Διόσκουρους της αριστερής διανόησης με καφέδες και νερά επειδή «ψήφισαν μνημόνια». 


Εμείς καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προσέρχεται και ειδικά όταν στρέφεται ενάντια σε αυτούς που την ανάθρεψαν για να γίνουν εξουσία.


  Όταν όμως εκπαιδεύεις μια κοινωνία να θεωρεί ότι μνημόνιο = προδοσία, είναι λίγο δύσκολο να πείσεις ότι εσύ μπορείς να διαπράττεις την ίδια προδοσία αλλά να παραμένεις άσπιλος και αμόλυντος


Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι όταν δημιουργήσεις ένα τέρας το πιο πιθανό είναι να στραφεί πρώτα εναντίον σου. 


Ευχόμαστε μόνο να μην βράχηκαν τα πούρα του κυρίου Ξυδάκη


Όπως έλεγε και ο Τρότσκι, το να μην πιστεύεις στη βία είναι σαν να μην πιστεύεις στη βαρύτητα και είναι προφανώς αλήθεια, η βία θα υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι. Και όσοι παίζουν μαζί της...
 θα την βρουν σίγουρα μπροστά τους. 


Ελπίζουμε μόνο να είναι «κάνα γιαουρτάκι» όπως έλεγε σαρκαστικά ο Πρωθυπουργός σε όσους διαμαρτύρονταν για την κουλτούρα της βίας που διαμορφωνόταν με τις κρεμάλες στο Σύνταγμα, τις επιθέσεις στις παρελάσεις και τον ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζηδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: