"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Είναι ανίδεοι και αδίστακτοι....



Πολλοί εξανίστανται με τα λεκτικά ατοπήματα του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης.


Εξανίστανται ακόμη  με την αδυναμία να κατανοήσει το μέγεθος των 400.000 στρεμμάτων, όταν ανέφερε την παραχώρηση στρατοπέδου  στο δήμο Κοζάνης το οποίο είναι τελικά 400 στρέμματα.


Στρατόπεδο 400.000 στρεμμάτων δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ο νομός Κοζάνης ολόκληρος έχει έκταση περί τα 3,5 εκατ. στρέμματα.




Αποτελεί απορίας άξιον πως ακριβώς διαπραγματεύονται ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνηση όταν σε "ημιθανή" αγγλικά πίσω από κλειστές πόρτες παίζουν την τύχη σημαντικών συμφερόντων της χώρας κυριολεκτικά στην τύχη;


Πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση με αιχμή τα "υπόγεια" του Μαξίμου πανηγύρισε τη συμφωνία που κατοχυρώνει την ονομασία της φέτας στην ιαπωνική αγορά.


Ιδού πως περιέγραψε το ρεπορτάζ τη σχετική επιτυχία:


"Για την κατοχύρωση της ελληνικής ονομασίας προέλευσης της φέτας στην Ιαπωνία, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου στο Μέγαρο Μαξίμου.
'Όταν ξεκινήσαμε αυτή τη διαπραγμάτευση είχαμε βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο ουσιαστικά να χάσουμε την ονομασία προέλευσης, και το θεωρούσανε μάλιστα και ως δεδομένο ότι θα τη χάσουμε. Και νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν κανείς διαπραγματεύεται με σχέδιο, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και δεν δέχεται ό,τι η άλλη πλευρά του παρουσιάζει ως δεδομένο και επιμένει, καταφέρνει να πετυχαίνει νίκες. Νομίζω, ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη', υπογράμμισε σχετικά ο πρωθυπουργός".


Οι φωστήρες σύμβουλοι του πρωθυπουργού δεν φρόντισαν να το ενημερώσουν πως το διακύβευμα αυτής της συμφωνίας από άποψη πρακτικού αποτελέσματος είναι σχεδόν μηδενικό.  Οι Ιάπωνες είναι από του λαούς που καταναλώνουν ελάχιστο τυρί.
Για την ακρίβεια η κατά κεφαλήν κατανάλωση τυριού στην Ιαπωνία είναι κάτω από 2 κιλά το χρόνο, όταν π.χ. στην Ευρώπη η μέση κατά κεφαλήν κατανάλωση φτάνει τα 18 κιλά. Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη πως πέρυσι οι εξαγωγές φέτας στην Ιαπωνία έφτασαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 200 χιλ. ευρώ αντιλαμβάνεται κανείς πως τα έξοδα την υπόθεσης ήταν μεγαλύτερα από τα οφέλη.




Η κατοχύρωση της φέτας για την αγορά της Ιαπωνίας μοιάζει με το να αποκτήσει κάποιος άδεια πρατηρίου καυσίμων σε ποδηλατόδρομο και να διαλαλεί πως θα κερδίσει πολλά χρήματα από αυτό.


Μην νομίζετε πως...
 παριστάνουν τους ανίδεους για να αποσπάσουν συμπάθεια των ομοίων. 


Είναι ανίδεοι και ως εκ τούτου( λόγω άγνοιας των συνεπειών) αδίστακτοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: