"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ (ΣΥΡΙΖΟ)ΗΛΙΘΙΟΙ: Ο Τσίπρας, τα νταούλια και οι ζουρνάδες

Γράφει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ


Λοιπόν σήμερα σας έχω σπουδαία νέα που φέρνουν στη μνήμη άλλες εποχές και άλλες παλαιότερες επικές ρήσεις του πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία), τότε που, όπως θυμάστε, εξαπέλυε τις επιθέσεις εναντίον των αγορών με αυτό το «αχτύπητο» χιούμορ του λέγοντας ότι «εμείς θα βαράμε νταούλια και αυτοί θα χορεύουνε».  
 
 
Μήπως, λένε μερικοί, ήρθε η ώρα να αρχίσει ο Τσίπρας να χορεύει πεντοζάλη; 
 
 
 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...

Εως και το απόγευμα της Πέμπτης το επίσημο πρόγραμμα του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν απολύτως κενό για τις 20 Ιουλίου και δεν έκανε καμία αναφορά στην Ελλάδα. Μη βιαστείτε όμως να βγάλετε συμπεράσματα. Αυτό δεν σημαίνει πως η κρίσιμη συνεδρίαση θα αναβληθεί. Ρώτησα και έμαθα τι ακριβώς συμβαίνει. Ο λόγος που δεν έχει γίνει ακόμη η εγγραφή στο καλεντάρι είναι ότι δεν έχει προγραμματιστεί η ακριβής ώρα διεξαγωγής της συνεδρίασης - πρωί ή απόγευμα. Οταν αυτό γίνει, τότε θα υπάρξει κανονικά και η αναφορά στο πρόγραμμα του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Για όσους δεν τα έχουν καλά με τον Ορθόδοξο Συναξαριστή, να αναφέρω πως στις 20 Ιουλίου εορτάζεται ένας από τους μεγαλύτερους προφήτες της χριστιανοσύνης, ο Προφήτης Ηλίας, ο οποίος κατά το δόγμα προείπε την έλευση του Χριστού στη Γη. Δεν ξέρω εάν αυτό θα παίξει τον ρόλο του ώστε τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να λάβουν μια φωτισμένη απόφαση για την Ελλάδα. Χαριτολογώντας, ρώτησα πηγή μου στην Ουάσιγκτον εάν στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης θα παιχθεί το ορατόριο «Ηλίας» που έγραψε ο γερμανός συνθέτης Φέλιξ Μέντελσον. Εκείνος απάντησε, επίσης χαριτολογώντας, πως πιο πιθανόν είναι να ακουστούν... «νταούλια και ζουρνάδες».
 
 
Η απάντηση αυτή βεβαίως παραπέμπει στην «τσίπρεια ρήση» του Νοεμβρίου 2014 για τις αγορές, όταν και είχε υποστηρίξει πως «εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί τον ζουρνά και εμείς θα χορεύουμε».  
 
 
Με αυτή την αφορμή να σας πληροφορήσω ότι ηπειρώτης βουλευτής με διαβεβαίωσε πως τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρωθυπουργός...
  «θα ανέβει στην πατρίδα για το Καγκελάρι».  
 
 
Η πατρίδα είναι το Αθαμάνιο Αρτας, από όπου έλκει την καταγωγή του, και το «Καγκελάρι» είναι παραδοσιακός χορός των Τζουμέρκων που κρατάει από την Τουρκοκρατία.


Βασικό χαρακτηριστικό του εν λόγω χορού είναι πως οι χορευτές σφιχταγκαλιάζονται. 
 
 
Τώρα εάν με ρωτήσετε πόσοι θα θέλουν να σφιχταγκαλιαστούν με τον κ. Τσίπρα, σας διαβεβαιώνω πως θα είναι πολύ περισσότεροι από όσοι φαντάζεστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: