"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΟΒΙΕΤΟΛΑΓΝΟ ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Όταν η πολιτική χυδαιότητα γίνεται καθημερινή πρακτικήΗ ζέστη κτυπάει 45άρια και ο υπουργός Πολάκης έχει αποφασίσει να το τερματίσει.  


Χτες με ανάρτηση στο Facebook ανακοίνωσε προς τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Όχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε φιλελέδες και συνοδοιπόροι του Κυριάκου»

Το «μήνυμα» συνοδευότανε και από μία φωτογραφία εμπνευσμένη από την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου στο διάστημα. Μεγαλεία!


Είναι φανερό ότι η ψήφος εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον έξαλλο υπουργό του, έχει μεταφέρει τον κ. Πολάκη σε άλλη σφαίρα. Ο συμβολισμός της φωτογραφίας που δημοσίευσε σχετίζεται – πιθανότατα- με την ψυχική του ανάταση. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό που συμβαίνει στον κ. Πολάκη. Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός της χώρας, στηρίζει σε τέτοιον βαθμό τον κ. Πολάκη που είναι σαν να λέει προς όλους ότι οι δυο τους έχουν μία πολύ στενή σχέση. Σαν να λέμε ότι είναι αυτοκόλλητοι.


Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η έλλειψη σεβασμού στους Θεσμούς θυμίζει άλλες καταστάσεις.  Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τον πλήρη εξευτελισμό της δημόσιας ζωής.  


Αυτό που συμβαίνει έχει ανεξίτηλη την σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Ο κ. Πολάκης είναι απλά...
 μία από τις «φωνές του Μαξίμου».


Οι άνθρωποι αυτοί ευαγγελίζονται κάποιου είδους συναίνεση; 


Πως την εννοούν, δηλαδή; 


Τι έχουν να πουν σχετικά όσοι από τον επιχειρηματικό κόσμο ή από την «παραδοσιακή  Δεξιά» επιμένουν να στηρίζουν τον κ. Τσίπρα; 


Για πόσο ακόμη θα ανέχονται τους Πολάκηδες και τις πρακτικές τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: