"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΑΡΑΔΙΚΟ: Μνημεία και ιδεολογική προπαγάνδα

Γράφει το ΑΝΤΙΝΕWS


Τρεις Ιουλίου 2017. Μην την ξεχνάτε αυτή τη μέρα και κάθε χρόνο να θυμάστε: Μία ημέρα πριν την… Ημέρα Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ υπάρχει σε μια μακρινή χώρα που τη λένε Ψωροκώσταινα η Ημέρα Ανεξαρτησίας της ΕΡΤ.


Μαζεύτηκαν χθες διάφοροι κάθιδροι πρώην και νυν εργαζόμενοι στο Ραδιομέγαρο, ο πρόεδρος Τσακνής, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ ο Καλφαγιάννης, η Ραχήλ Μακρή με λουλούδια στα χέρια και μαυροφορούσα και κάτι παπάδες. Έκαναν τα… αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ των εργαζόμενων που αντιστάθηκαν στο «μαύρο» στην ΕΡΤ. Έτσι είναι η γιορτή που έφτιαξε ένα τσούρμο ανοήτων, συνδικαλισταράδων, Συριζαίων, πρώην και νυν, διάφορων τύπων που ζουν για να χτίζουν βλακώδεις μύθους και να τους υπηρετούν… με το αζημίωτο φυσικά.


Υπήρξε, λέει και ένα επεισόδιο με την Ραχήλ Μακρή που έκανε αυτό που συνηθίζει, να μιλά πολύ δηλαδή, και ο μπαρουτοκαπνισμένος Συριζαίος πρόεδρος, ο τραγουδοποιός της γενιάς μας, Νιόνιος Τσακνής της είπε «σκάσε επιτέλους και βγάλε το σκασμό». Να φανταστούμε ότι δεν είχαν ανέβει στα ίδια κάγκελα εκείνες τις ημέρες του… ραδιοφωνικού Πολυτεχνείου, εξ’ ου και ο εκνευρισμός.


Έβγαλαν και λόγους για τους αγώνες που έδωσαν για να μείνει ανοικτή η ΕΡΤ, για τη νέα εθνική παλιγγενεσία με τη σφραγίδα της Αριστεράς. Κατέθεσαν και λουλούδια, άντε παιδιά από του χρόνου και στεφάνια για να τιμήσετε αυτή τη νέα εθνική επέτειο.


Μην ξεχάσουμε, πήγε και ο γενικός γραμματέας Κρέτσος, ο Παππάς δεν μπορούσε, είχε πάθει βέρτιγκο μετά το ταξίδι με τον δορυφόρο στη Νέα Γουιάνα.


Δυστυχώς, όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα της πρώτης φοράς Αριστερά που στήνει μνημεία και κάνει ιδεολογική προπαγάνδα μπας και τσιμπήσουν οι πολίτες.  

Μέχρι πόσο όμως θα τους περνά αυτή η καφρίλα; 


Μέχρι πότε θα πληρώνουμε την ΕΡΤ; Μέχρι πότε θα δίνουμε τα λεφτά μας για να υπάρχει ένα κανάλι που όχι μόνο ανεξάρτητο δεν είναι αλλά αποτελεί το όπλο της προπαγάνδας του Μαξίμου;


Και μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τους «ήρωες» της Αριστεράς και θα τους τιμούμε κιόλας;


Παρεμπιπτόντως κύριοι της κυβέρνησης που κόπτεστε για την πολυφωνία και την ελευθεροτυπία, για την εργασία και το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν αξιοπρεπή δουλειά. Να σας θυμίσουμε ότι...
στον ΔΟΛ ακόμη απλήρωτοι είναι; Να σας θυμίσουμε ότι λίγα μέτρα πιο πέρα από την ΕΡΤ, στο κτίριο του Πήγασου του Μπόμπολα επικρατεί… νεκρική σιγή; 500 οικογένειες έμειναν στον δρόμο για τα καπρίτσια ενός ζάμπλουτου που δεν πληρώνει ούτε τα δεδουλευμένα.


Δεν είδαμε κανέναν της ΕΡΤ ή άλλον να πονά για όλους αυτούς. Δεν είπαν ούτε κουβέντα για το έγκλημα που γίνεται; Ούτε μια συναυλία συμπαράστασης βρε παιδιά να μαζευτεί κανέναν φράγκο; Ο Τσακνής γιατί δεν πάει να τραγουδήσει αφιλοκερδώς; Ο Παππάς, η Ραχήλ, η Ζωή, ο Λαφαζάνης, γιατί δεν ανεβαίνουν στα κάγκελα του ΔΟΛ ή του Πήγασου; Γιατί δεν φτιάχνουν νέες εθνικές επετείους;


Μια λέξη μόνο: Ξεφτίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: