"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: «Ο πρωθυπουργός είναι μαρξιστής. Δεν κατανοεί τη διάκριση των εξουσιών» (Δήλωση - καταπέλτης του πρώην Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Λ. Ρακιντζή για τον εθνικό μας τσαρλατάνο που παριστάνει τον Πρωιυπουργό)

Ολόκληρη η δήλωση του Λ. Ρακιντζή:


Με τις δηλώσεις του περί Δικαιοσύνης και θεσμών, ο κ. Πρωθυπουργός απέδειξε ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει κράτος δικαίου και σεβασμός στους θεσμούς.  


Φαίνεται ότι λόγω της μαρξιστικής του παιδείας, το μόνο που αντιλαμβάνεται είναι η απεριόριστη δύναμη της εξουσίας που δεν γνωρίζει κανέναν φραγμό. 


Είναι μαρξιστής. Δεν μπορεί  να αντιληφθεί και την συνταγματική διάκριση των εξουσιών για την οποία πάλεψαν πολλές γενιές ανθρώπων ώστε να κατοχυρωθεί στη σύγχρονη αστική δημοκρατία.


Για την καλή λειτουργία του πολιτεύματος, θα έπρεπε να σέβεται την Δικαιοσύνη ως ισότιμη εξουσία του πολιτεύματος και να υπερασπίζεται τις αρχές της. Ταυτόχρονα, να κατανοεί ότι δεν είναι ένας απλός πολίτης ή σχολιαστής των αποφάσεων του ΣτΕ. Είναι ο κυβερνήτης της χώρας που εγγυάται μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και των θεσμών του.


Αν είχε μελετήσει, έστω και λίγο, την πολιτική ιστορία της Ελλάδος, θα γνώριζε ότι όλοι οι κοινοβουλευτικοί πρωθυπουργοί σέβονταν απόλυτα και αναγνώριζαν την Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Είναι σαφές ότι κάποιες από αυτές δεν τους ικανοποιούσαν ή δημιουργούσαν πρόβλημα στην πολιτική τους. Συνειδητοποιούσαν όμως, ότι δεν είχαν το δικαίωμα να σχολιάζουν δημόσια ή να ασκούν κριτική, με ειρωνικό τρόπο, εναντίον της.


Είναι παγκόσμιο αξίωμα- τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο- ότι...
 κανείς δεν μπορεί να καταφέρεται εναντίον των ανώτατων δικαστηρίων και να μην υφίσταται τις συνέπειες. Δεν υπάρχει ούτε στην Ευρώπη αλλά και σε καμία άλλη περιοχή του πλανήτη, όπου λειτουργούν αστικές δημοκρατίες, τέτοια ανερμάτιστη συμπεριφορά, εντός του πολιτικού συστήματος, με στόχο του δικαστές.


Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση του. Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και πρέπει πρώτος να υπερασπίζεται τις αρχές του πολιτεύματος και τις εξουσίες του. Σ αυτή τη Δημοκρατία θέλησε να εκλεγεί και να κυβερνήσει. Όχι σε κάποια ξεχασμένη από τον χρόνο, «λαική δημοκρατία» άλλων εποχών. Κι εδώ υπάρχουν κανόνες που μαζί με τον ίδιο, όλοι οι κυβερνώντες και οι πολίτες πρέπει να σέβονται!  LIBERAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: