"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Εργολάβοι του μηδενισμού



Ο ένας αποκαλεί τα Σκόπια - Μακεδονία και δεν τρέχει τίποτα. Για την ακρίβεια ο Γιάννης Μουζάλας, αναβαθμίστηκε κιόλας καθώς ο εθνικά «σκληρός» Πάνος Καμμένος κατάπιε αμάσητο το βέτο που είχε θέσει εναντίον του.
 

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος προσβάλλει το εθνικό σύμβολο κι όμως παραμένει στην κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Προσβολή κατά της σημαίας έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

 
Ο Νίκος Φίλης αναίτια προσέβαλε την Εκκλησία εξισώνοντας την με τη χούντα και τους Γερμανούς στην Κατοχή. Παραμένει όμως βουλευτής.


Τώρα σειρά είχε η προδοτική για τη χώρα ατάκα του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι. Γιατί προδοτικό είναι όταν ένας υφυπουργός της κυβέρνησης (άρα κι ευρισκόμενος σε υπεύθυνη κρατική θέση) λέει πως το να χαθεί εθνικό έδαφος δεν είναι σημαντικό.

 
Όλοι όμως οι παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο από εργολάβοι του εθνικού μηδενισμού και του αφελληνισμού των συνειδήσεων. 


Είναι τα γιουσουφάκια του Ερντογάν, οι θεραπενίδες του Γκρούεφσκι, οι προσκηνυμένοι απάτριδες που θέλουν να έχουν όλες τις ωφέλειες μιας ελεύθερης κι ανεξάρτητης από ξένο ζυγό Ελλάδας, την ίδια στιγμή που συνειδητά όμως την υποσκάπτουν.  


Πρόκειται για πολιτικούς αχρείους, που κανονικά όχι μόνο θέσεις ευθύνης δεν πρέπει να κατέχουν αλλά και να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα ως μετέχοντες σε πράξεις κατά της πατρίδας. Ναι. Προδότες είναι όλοι εκείνοι που πετάνε την παρόλα τους σαν να μην τρέχει τίποτα δίχως συναίσθηση της ευθύνης που έχουν στο κοινωνικό σύνολο.

 
Και φυσικά αυτά παθαίνει ένας μικρός σε μέγεθος πρωθυπουργός σαν τον Αλέξη Τσίπρα όταν...
 επιλέγει τον κάθε χάχα, τον κάθε τυχαίο για υπουργό του


Πρόσωπα με ψυχολογικές ανισορροπίες, τυχοδιώκτες της ζωής κι εραστές του τίποτα, ξαφνικά βρέθηκαν με εξουσία. Δεν κατανοούν πως κάθε τους δήλωση, κάθε τους πράξη κατά της πατρίδας, της σημαίας, των συνόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς έχει βαρύτητα.  


Όμως από μια «ελαφριά» κυβέρνηση, από έναν σχηματισμό των ατάκτων και των πολιτικών κατσαπλιάδων τι να περιμένει κανείς παρά τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: