"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΠΛΗΚΤΟ ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Σοσιαλισμός είναι όταν καβαλάς XJ900 να μην ανησυχείς ότι θα έχει άλλη μία ο διπλανός σου

EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


Διαβάζοντας τα Πόθεν Εσχες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μου δημιουργήθηκε το εξής ερώτημα.


 Στην κοινωνία που οραματίζονται πιστεύουν ότι όλοι θα έχουν τη συλλογή αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών του Βαρουφάκη, τα 51 ακίνητα του Σταθάκη και τα 3 εκατ. δολάρια του χρυσού ζεύγους Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου; 


Ή πιστεύουν ότι η κοινωνία που θα φτιάξουν θα είναι τόσο δίκαιη που δεν θα χρειάζονται λεφτά; 


Ή πιστεύουν ότι οι μηχανές τα δολάρια και τα ακίνητα πάλι δεν θα φτάνουν για όλους αλλά όποιος τα έχει χαλάλι του. Και επειδή στο σοσιαλισμό τέτοιες συλλογές μόνο τα κρατικά στελέχη έχουν και όποιος πάρει την εξουσία κατσικώνεται, αυτοί και πάλι θα είναι που θα τα έχουνε; Με bonus ότι κάθε τι μοιάζει πιο πολύτιμο αν δεν το έχει ο διπλανός σου.


Σύστημα που να εξασφαλίζει σε κάθε πολίτη 3 εκατ. δολάρια, 51 ακίνητα και μια συλλογή τροχοφόρων δεν υπάρχει. 


Σύστημα όμως που να εξασφαλίζει ότι δεν θα βρεθείς στο φανάρι με την Yamaha XJ 900 στο φανάρι υπέροχος και ωραίος με την Δάφνη πίσω στην σέλα και δίπλα σου θα σταματήσει κάποιος ανύπαρκτος με την ίδια μηχανή υπήρξε: 


Ονομαζόταν υπαρκτός σοσιαλισμός. Επέτρεπε στον γενικό γραμματέα του κόμματος Λεονίντ Μπρέζνιεφ να έχει συλλογή δυτικών αυτοκινήτων όταν ο μέσος πολίτης έπρεπε να περιμένει 20+ χρόνια στην ουρά για να πάρει ένα ματρακά Moskvitch 408.
Στη συλλογή ο Μπρέζνιεφ είχε:


 μία Buick-90 Limited, μία Chevrolet Bel Air Sport Coupe Hardtop, ένα Opel Kapitan L, μία Chrysler 300, μία Maserati Quattroporte, Lincoln Continental δώρο του Ρίτσαρντ Νίξον και δύο Rolls-Royce Silver Shadow, εκ των οποίων η μία δώρο της Βασίλισσας της Αγγλίας. Επίσης μία Mercedes 600 όχημα της προτίμησης του Τζον Λένον αλλά και του Προέδρου Μάο.  




Σχεδόν τίποτα μπροστά στη δεύτερη καλύτερη συλλογή αυτοκινήτων του κόσμου σήμερα που έχει ο Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan με 7 Mercedes S-Class. Και εντελώς τίποτα μπροστά στην συλλογή του Sultan Hassanal Bolkiah από το Μπρουνέι που ανάμεσα στα 7.000 αυτοκίνητά του υπάρχουν 209 BMWs, 574 Mercedes, 452 Ferraris, 179 Jaguars και 382 Bentleys. Αλλά ο αριθμός δεν μετράει μπροστά στην μοναδικότητα. Και ακόμα και ο σεϊχης του Μπρουνέι δεν θα ζήσει τη συγκίνηση να γκαζώνει στη λωρίδα για τα κρατικά αυτοκίνητα που κανένας δεν τολμούσε να πατήσει επάνω της στην Σοβιετική Ένωση.
 
 
Όσο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η ερώτηση είναι στο σημερινό σύστημα με τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τα επιδόματα αλληλεγγύης που φτάνουν τα 70% πότε μαζεύτηκαν τα φράγκα και τα σπίτια;   
 
 
Στην εποχή του Ανδρέα, του Σημίτη ή των σαμαροβενιζέλων από τις οποίες ήρθε να μας σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ;  
 
 
Δεν ξέρω αν τα φάγαμε μαζί αλλά σίγουρα μαζί δεν τα μαζέψαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: