"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


2016 και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (1): Ο «γύρος του κόσμου» σε 15 καρέ

Το 2016 ήταν μία συγκλονιστική χρονιά, η οποία είχε πολλές δυνατές στιγμές από πολέμους, βία, φυσικές καταστροφές, πολιτικά δρώμενα.  


Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω προβάλλουν με σοκαριστικό τρόπο τις στιγμές αυτές που απασχόλησαν περισσότερο τη χρονιά αυτή. Αυτές είναι 15 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η χρονιά που «φεύγει»  απασχόλησε ποικιλοτρόπως την επικαιρότητά μας.



Ένας διαδηλωτής χρησιμοποιεί μια ρακέτα του τένις για να επιστρέψει ένα κάνιστρο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης (για τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας) στη Νάντη της Γαλλίας, στις 2 Ιουνίου του 2016.



Μοντέλο από την Ινδία δέχτηκε επίθεση με οξύ και όμως ετοιμάζεται να περπατήσει σε πασαρέλα Ινδού σχεδιαστή κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη στις 8 Σεπτεμβρίου του 2016.


Διαδηλώτρια κοιτάζει στα μάτια αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Σαντιάγο της Χιλής στις 11 Σεπτεμβρίου του 2016.


Καναδός αθλητής καλαθοσφαίρισης αγκαλιάζει τη γυναίκα του επίσης αθλήτρια καλαθοσφαίρισης έπειτα από αγώνα εναντίον της Κίνας στους Παραολυμπιακούς του Ρίο στις 16 Σεπτεμβρίου του 2016.



Η Doaa Elghobashy από την Αίγυπτο και η Kira Walkenhorst από τη Γερμανία ανταγωνίζονται στην προκαταρκτική φάση μπιτς βόλεϊ στους Ολυμπιακούς στο Ρίο, στις 7 Αυγούστου του 2016.



Στρουθοκάμηλος τρέχει να ξεφύγει από πυρκαγιά στην Καλιφόρνια στις 20 Ιουνίου του 2016.



Ένας κάτοικος φέρνει ψωμί στη μητέρα του, η οποία έχει αποκλειστεί το σπίτι της λόγω πλημμύρας στο Chalette-sur-Loing Montargis στη Γαλλία την 1 Ιουνίου του 2016.




Φύλακας λιποθυμά σε παρέλαση στο Λονδίνο, στις 11 Ιουνίου του 2016. Η τελετή γινόταν προς τιμήν των 90στων γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ.



Γυναίκες μαχήτριες αγκαλιάζουν η μία την άλλη στην Ιεράπολη της Συρίας στις 10 Αυγούστου του 2016.



Μια γάτα κάθεται στα νερά που έχουν συσσωρευθεί μετά την πλημμύρα από τον τυφώνα Matthew στη Νότια Καρολίνα στις 10 Οκτωβρίου του 2016.


Η 18χρονη Saida Ahmad Baghili, σοβαρά υποστιτισμένη κάθεται σε ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο στη Υεμένη στις 24 Οκτωβρίου του 2016.




Προσφυγόπουλα παίζουν με ένα λασπωμένο λούτρινο παιχνίδι κοντά στην Ειδομένη, στις 15 Μαρτίου του 2016.



Ένα νεκρό παιδί, θύμα της επίθεσης των τζιχαντιστών στη Νίκαια της Γαλλίας και δίπλα του μια κούκλα. Ο απολογισμός της επίθεσης της 14ης Ιουλίου ήταν 86 νεκροί.




Ένας άνθρωπος συλλέγει καρύδες και άλλα αντικείμενα που ρίχνονται ως προσφορές από προσκυνητές στο ποτάμι Sabarmati, μια μέρα μετά το φεστιβάλ "Dashama" στο Ahmedabad της Ινδίας, στις 12 Αυγούστου του 2016.




Κορυφαία αντίδραση γυναίκας όταν ο Donald Trump -εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, πλέον- την πλησιάζει σε μία ομιλία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στο Λόουελ της Μασαχουσέτης στις 4 Ιανουαρίου του 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια: