"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: H πραγματική επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς για το επίδομα. - Μια διεθνής αποκλειστικότητα που θα συζητηθεί

Από τον aNameToCome


Η στήλη μας και οι ακούραστοι ρεπόρτερ της εξασφάλισαν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την πραγματική επιστολή που αναγκάστηκε να στείλει ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για να δικαιολογήσει την απόφαση να δώσει έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους και να παγώσει την εξίσωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά χωρίς να έχει πάρει πρώτα την έγκριση των δανειστών:  


«Αγαπητοί συνάδελφοι του Eurogroup, πολυχρονεμένε αφέντη Βόλφανγκ Σόιμπλε, 


Εγώ και οι σύντροφοι μου δεν είμαστε κακοί άνθρωποι. Είμαστε κατά βάθος καλοπροαίρετοι και ρομαντικοί τύποι που δεν είχαν φανταστεί ποτέ ότι θα βρίσκονταν στην διακυβέρνηση της χώρας. 


Εμείς ήμασταν μαθημένοι στα τσιπουράκια μας, στα κάμπινγκ με τα σλίπινγκ μπαγκς μας, ήμασταν μποέμ ρε παιδάκι μου


Εγώ όταν έβλεπα τον Αλέξη να θέλει να γίνουμε κυβέρνηση, τον προειδοποίησα. Του είπα άστο ρε Αλέξη, δεν είμαστε εμείς για τέτοια, εμείς είμαστε να ζητάμε και να τάζουμε, δεν είμαστε για να αποφασίζουμε και να διοικούμε, αυτά είναι νεοφιλελεύθερα πράγματα.  


Ξεροκέφαλος πολύ ο αρχηγός μας, δε με άκουγε. Ήθελε λέει να αλλάξει την Ευρώπη.  


Ποια Ευρώπη ρε Αλέξη, εσύ ούτε πάνα στον Ερνέστο δεν μπορείς να αλλάξεις του έλεγα. 


Τέλος πάντων, ο περήφανος λαός μας που πάντα ψάχνει κάποιον να του λέει ότι δε φταίει για τίποτα, επέλεξε εμάς για κυβέρνηση


Δηλαδή όχι ακριβώς, ποτέ δεν πήραμε αυτοδυναμία. Κι έτσι αναγκαστήκαμε να συνεργαστούμε με τον Καμμένο που εγώ ούτε ζωγραφιστό δεν θέλω να τον βλέπω, βρωμάνε τα χνώτα του. Όμως ο Αλέξης τον εκτιμά γιατί είναι το ίδιο αδίστακτος με εκείνον και κάνει εξαιρετικές κωλοτούμπες, αυτός τις έμαθε και στον Τσίπρα. Κάποιοι του έλεγαν να συνεργαστεί με το Ποτάμι μια και ο Θεοδωράκης κυκλοφορεί πάντα με ένα σακίδιο σαν κι εμένα, αλλά ο Αλέξης ούτε να ακούσει για συνεργασία με άνθρωπο που έχει κολλήσει πραγματικό ένσημο στη ζωή του. 


Κι έτσι βρέθηκα εγώ Υπουργός Οικονομικών, όχι από την αρχή βέβαια, όπως θα θυμάστε πριν από μένα ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ωραίο παιδί δε λέω, αλλά εγώ έναν τύπο που γράφει επίτηδες το όνομα του ανορθόγραφα για να κάνει εντύπωση όχι υπουργό, ούτε κλητήρα δεν θα τον έκανα.  


Ο Αλέξης πάντως θαμπώθηκε από τα ωραία λαχουράτα του πουκάμισα και τον έκανε υπουργό. Οπότε κατ' αρχάς συγνώμη γι' αυτό, ειδικά από σας κύριε Σόιμπλε γιατί έχω μάθει ότι όταν τον βλέπατε βγάζατε φλύκταινες. 


Μετά από το περήφανο δημοψήφισμα λοιπόν, ο Βαρουφάκης και οι εντελώς βαρεμένοι φύγαν από το κόμμα και μείναμε εμείς οι πιο ρεαλιστές και μη γελάτε γιατί αν μιλάγατε με τον Λαπαβίστα θα ξέρατε ότι εγώ μπροστά του είμαι πιο ρεαλιστής κι απ' το Σημίτη. 


Αλλά πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα τους ξαναδείτε μπροστά σας και κυρίως την Ζωή Κωνσταντοπούλου γιατί ο ελληνικός λαός θα προτιμήσει να ψηφίσει και μια μπαλαντέζα από το να δεχτεί πως δεν δικαιούται επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία του, οπότε προκαταβολικά συγγνώμη και γι΄αυτό αν και είμαι σίγουρος ότι δεν φτάνει.


Τι ήθελα να πω, το ξέχασα. Α, ναι! Που λέτε εμείς έχουμε πρόβλημα γιατί είμαστε σοσιαλιστές αλλά όπως είχε πει και η Θάτσερ, το πρόβλημα με τον σοσιαλισμό είναι ότι τελικά τελειώνουν τα λεφτά των άλλων. Κι αυτό έχει επισυμβεί εδώ και καιρό και γι' αυτό άλλωστε θέλουμε τα λεφτά σας ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σοσιαλιστές.  


Τώρα εσείς βέβαια έχετε πεισμώσει και δε θέλετε να μας δώσετε λεφτά και θέλετε να μας βάλετε κανόνες και πρόγραμμα κι άλλα τέτοια απαράδεκτα λες και δεν έχετε ακούσει ότι του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει.  


Εμείς αυτά δεν τα γουστάρουμε και σε σας παριστάνουμε ότι συμφωνούμε μαζί σας ενώ στους ψηφοφόρους μας παριστάνουμε ότι διαφωνούμε. Εμείς όμως ούτε συμφωνούμε, ούτε διαφωνούμε, για την ακρίβεια δεν έχω ιδέα τι στο πούτσο θέλουμε να κάνουμε εκτός από το να παραμείνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε στην εξουσία που ακούγεται λογικό όπως και να το κάνουμε. 


Κι αυτός ο γελοίος ο Μαδούρο τα έχει κάνει σκατά, οι σύντροφοι Βενεζουελάνοι ζούνε με χαρούπια και κουνελίνη και δεν έχουμε και ποιο πρότυπο να διαφημίσουμε, ο Αλέξης έχει προτείνει το Μπάμπη τον Φλου αλλά διαφωνεί ο Κατρούγκαλος για ενδυματολογικούς κυρίως λόγους


Πάντως ό,τι μας έχετε ζητήσει το κάναμε, τα πάντα τα πουλήσαμε, ΕΝΦΙΑ διατηρήσαμε, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης το δώσαμε στον Φλαμπουράρη να ανακατεύει τον φρέντο, ΦΠΑ και φόρους αυξήσαμε, δεν πρέπει να έχετε παράπονο. Όμως και σεις πρέπει να καταλάβετε ότι αν δε πουλήσουμε και λίγο αριστερίλα στους ψηφοφόρους μας...
 θα ξαναβγούν στους δρόμους όπως επί ΓΑΠ και θα τα κάνουν λαμπόγιαλο, γι' αυτό όταν έρχεται ο Τσίπρας έξω του έχουν φύγει οι γοφοί από τις υποκλίσεις σε σας και όταν γυρνάει πίσω στην Ελλάδα παριστάνει τον Κουταλιανό. 


Γι' αυτό σας λέω καλέ κύριε Σόιμπλε, που ο θεός να μας κόβει ψήφους και να σας δίνει λιτότητα, αφήστε μας να δώσουμε το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους, αυτοί συντηρούν τα εγγόνια τους αφού δε μας αφήνετε να τα διορίσουμε. 


Και όχι βέβαια, δεν είναι 13η σύνταξη, αυτήν την πήρε το ποτάμι, το λέμε έτσι μπας και μερικοί βλαμμένοι μπερδευτούν και νομίζουν ότι όντως την επαναφέρουμε όπως κάτι άλλες διάνοιες θεωρούσαν ότι το εξηντάρι που παίρνανε από τα ΑΤΜ δεν ήταν από τα λεφτά τους αλλά έξτρα επίδομα. 


Σας διαβεβαιώ ότι θα είναι μόνο για μια φορά έτσι για να βγει ο χρόνος και από τον άλλο μήνα βλέπουμε. Έχει ο Θεός. Και σεις έχετε. Μόνο εμείς δεν έχουμε. Γι' αυτό δώστε καλέ κύριε. Σας διαβεβαιώ λοιπόν με την παρούσα ότι δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ παρόμοιες πρωτοβουλίες και για κατούρημα που λέει ο λόγος θα σας ρωτάμε.» 


HASTA LA VISTORIA SIEMPRE. 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (LOL) 
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (Γιούκλιντ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: