"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ματόχαντρα στα κόκπιτ των F-16 με εντολή του Πάνου Καμμένου

 

Μετά το σταύρωμα πριν από την απογείωση ο Πάνος Καμμένος προχώρησε ένα ακόμα βήμα πιο πέρα με στόχο την ασφάλεια των πιλότων μας


Με ημερήσια διαταγή ζήτησε να κρεμάσουν ένα τεράστιο ματόχαντρο στο κόκπιτ ώστε να μην τους πιάνει το «κακό μάτι» των Τούρκων κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων.


Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΥΠΕΘΑ το ματόχαντρο πρέπει να έχει μίνιμουμ διάμετρο 30 εκατοστά προκειμένου να είναι ορατό από τους τούρκους πιλότους. Οι οποίοι βλέποντας ότι οι Ελληνες έχουν έξτρα ασπίδα προστασίας, θα ψαρώνουν και θα πέφτει το ηθικό τους.


Μολονότι η διαταγή του Πάνου Καμμένου έγινε αρχικά δεκτή με ικανοποίηση από τους πιλότους, γρήγορα διαπιστώθηκε ότι στην εφαρμογή της ήταν ιδιαίτερα προβληματική αφού κρύβει πλήρως την ορατότητα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να «λοκάρουν» τα αντίπαλα αεροπλάνα και να πρέπει να κάνουν στο πλάι για να δουν τα χειριστήρια.


Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες ο Πάνος Καμμένος παραμένει αμετάπειστος. Οπως σημείωσε μάλιστα, το ίδιο ματόχαντρο χρησιμοποιεί και ο ίδιος και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό. 


Οσο για τα προβλήματα ορατότητας πρότεινε στους πιλότους να τοποθετήσουν πάνω στα κρίσιμα όργανα μια εικόνα της Παναγίας που θα τους φυλάει και θα τους καθοδηγεί μέσω της πίστης χωρίς να έχουν ανάγκη την πυξίδα, το σύστημα ελέγχου πτήσης ή το ραντάρ.


Τέλος συνέστησε στους αρχισμηνίες να ορίσουν ειδικούς σμηνίτες που θα φτύνουν τα παρμπρίζ των αεροσκαφών για να μη ματιάζονται.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: